Vágólapra másolva!
Várt és váratlan meglepetésekkel sikerült megtölteni heti játékajánlónkat. Valamivel Halloween után a Valve kiadta a sikeres zombilövöldözős játékának, a Left 4 Deadnek a második részét. A játékkal demó is érkezett, amiben New Orleans egy részén kell keresztülküzdeniük magukat a játékosoknak. A váratlan próbaverzió pedig a Cobra 11 sorozatból készülő autós játékok legújabb része, amiben még szebb és még gyorsabb küldetésekben lehet részt venni.
Vágólapra másolva!

Az év legjobban várt játékának fejlesztője, az Infinity Ward bejelentette, az eddig megszokott gyakorlattal szemben a Modern Warfare 2 PC-s játékosai nem indíthatnak majd dedikált szervereket. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lesz lehetőség modok készítésére. A döntés felháborította a játékosokat, akik a bejelentést követően petíciót indítottak, amit azóta több százezren alá is írtak. Úgy tűnt, az indulatok csillapodnak, ekkor rég nem látott nyilatkozat-háború indult el a különböző lövöldözős játékok fejlesztői között.

A Battlefield sorozat mögött álló Digital Illusions CE biztosította rajongóit, hogy a jövő év elején megjelenő Battlefield: Bad Company 2 készítésekor figyelembe veszik a gamerek igényeit. De éltek az ingyenreklám lehetőségével az Alien vs Predator fejlesztői is. Miközben az Infinity Ward megpróbálta elmagyarázni, hogy pontosan miért jók a játékosoknak a központi szerverek, John Carmack, az FPS műfaj egyik kitalálója is megszólalt. Az id Software vezetője elmondta, nagyon örül neki, hogy az Infinity Ward kitapossa az utat. Hozzátette, úgy véli, hogy a központosított szerverek, az azokon keresztül nyújtható extra szolgáltatások jóval túlmutatnak a jelenlegi lehetőségeken. Valamivel később az Infinity Ward vezetője egy interjúban elárulta, elképzelhető, hogy egy későbbi időpontban mégis közzéteszik a saját szerverek futtátásához szükséges eszközöket.


Akciófilmeket megszégyenítő látványt kínál majd a Modern Warfare 2

Nem véletlen, hogy az Infinity Ward olyan helyzetbe került, amiben ők határozhatják meg a jövő FPS-trendjeit. A Modern Warfare 2 csak november 10-én jelenik meg, de az előrendelések alapján úgy tűnik, nem csupán a játékipar, de a szórakoztatóipar legsikeresebb termékévé válhat. A világ legnagyobb videojátékos hálózatának számító GameStop a héten közölte, hogy a cég fennállása óta egyetlen egy játékból sem adtak el annyit elővételben, mint a Call of Duty-sorozat legújabb epizódjából. Mindezt annak ellenére sikerült elérni, hogy az Xbox 360 változat nagyjából másfél hete felkerült a fájlcserélő hálózatokra, ahonnan természetesen rekord mennyiségű felhasználó már le is töltötte. Az igazi őrület szombaton éjfélkor veszi kezdetét, a nagyobb szaküzletek, hálózatok az éjszakai premieren már megkezdik a játék árusítását. Az előzetes hírekkel ellentétben nem csupán a konzolos verziók jelennek meg ezen a napon, de a PC-s változat is ekkor debütál.

Tesztre kész a Bad Company 2

A nyilatkozatháború másik résztvevője, a Digital Illusions CE nem csak a dedikált szerverekről, de legújabb játékáról is osztott meg információkat az érdeklődőkkel. A Battlefield: Bad Company 2 fejlesztése a végső stádiumába érkezett, már csak a csiszolgatás, tesztelés zajlik a svéd csapat stúdiójában. Az állítás hitelességéről a PlayStation 3 tulajdonosok bizonyosodhatnak meg leghamarabb, ők kezdhetik meg ugyanis elsőként, már november 19-én a bétatesztelést.


Ez még csak a képregény verzió, de jön a béta is

A következő lépcsőben, valamikor december közepétől lehet majd jelentkezni a PC-s tesztre, a legszerencsésebb játékosok január környékén vethetik majd be magukat a többszereplős küzdelmekbe. Ezzel nagyjából egy időben, valamikor januárban kezdődik majd meg az Xbox 360-as bétateszt is, majd a többjátékos mód kipróbálható változatai után várhatóan egyjátékos demót is kiadnak a fejlesztők, ezzel kapcsolatban pontos információt még nem adtak közzé. A Battlefield: Bad Company 2 jövő év márciusában kerül majd a boltok polcaira.

Online scifi játékok érkeznek

A jövő évben számtalan új online szerepjáték érkezik, a legfontosabbak közé tartozik a Star Wars és a Star Trek univerzumokra épülő Star Wars: The Old Republic, illetve a Star Trek Online. Az utóbbi kapcsán a héten kiderült, nem is kell sokáig várni a megjelenésre, a Cryptic Studios MMORPG játéka már február elején a boltokba kerül, és az amerikai premierrel egy időben indulnak az európai szerverek is.


A Warhammer kidolgozott világából netes szerepjáték is lesz

A stílus rajongóinak érdemes addig kipróbálni a Warhammer Online-t, a játékot fejlesztő Mythic bejelentette, eltörölték a próbaverzióhoz kapcsolódó korlátozások egyikét. Mostantól a gamerek korlátlan ideig tudnak ingyen kalandozni a Warhammer univerzumban, a korábbi tíz nappal szemben. Kipróbálható a játékban található 24 karakter típus, a fejlesztési módozataikkal együtt. A fejlesztők egyetlen korlátozást tartottak meg, a gamerek csak a 10. szintig fejleszthetik karaktereiket.