A programozást is megújítaná a Google

Vágólapra másolva!
Azok után, hogy a webes szolgáltatások terén már szinte mindenütt jelen van, az internetes vállalat egy saját programnyelvet is kiadott, amivel felgyorsítaná a fejlesztői munkát.
Vágólapra másolva!

A Google kedden jelentette meg saját, Go nevű programnyelvét, amely a cég szerint könnyen megtanulható és egyszerűen lehet dolgozni benne, de nagyon gyors alkalmazásokat eredményez. "Elsősorban azért fejlesztettük ki a Gót, mert már kissé frusztrált minket, hogy milyen bonyolulttá vált a szoftverfejlesztés az elmúlt 10 évben" - nyilatkozta a PC Worldnek Rob Pike, a Google vezető szoftvermérnöke.

Maguk az internetezők egyelőre nem találkozhatnak majd a Góban készült szoftverekkel, mivel maga a programnyelv is kísérleti stádiumban van, és jelenlegi formájában csak az internetes szolgáltatásokat kiszolgáló nagygépes rendszerek programozására alkalmas. Mivel azonban a programnyelv nyílt forráskódú, a felhasználói maguk bővíthetik újabb komponensekkel, így idővel bármilyen webes fejlesztésre jó lehet majd.

http://www.youtube.com/v/wwoWei-GAPo&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1

Bemutatófilm a Google Góról

A Google körülbelül két évvel ezelőtt kezdett bele a Go fejlesztésébe, de csak egy éve dolgozik rajta teljes munkaidőben egy csapat, és a szükséges bővításek terén számítanak is a nyílt forráskódú megoldásokat támogató programozói közösségre. A programnyelv emblémájának egy, a fenti bemutatófilmben is látható, karikatúra-szerűen megrajzolt hörcsögöt választottak a fejlesztők.