Vágólapra másolva!
Számítási felhővel dolgozó, a PC-t kevéssé terhelő ingyenes vírusirtó, remekül használható ingyenes magyar tévéműsorszoftver, a hazai ünnepeket is ismerő naptárkészítő program, friss Apple-böngésző, és egy Windows-takarító található e heti szoftverajánlónkban.
Vágólapra másolva!

PANDA CLOUD ANTIVIRUS

Forrás: [origo]

Az ingyenes, számítási felhőt használó ingyenes víruskereső letöltése (22 megabájt)

A Panda cég a héten tette elérhetővé számítási felhőt (cloud computing) használó ingyenes víruskeresőjének végleges változatát. A biztonsági szoftver sajátossága, hogy a fájlok vizsgálatát nem a kliensgéppel, hanem a cég szervereivel végezteti el, ezáltal csökkentve a terhelést az otthoni PC-n. Ugyanakkor a mobilinternetet használóknak nem ez a legjobb választás, hiszen az ellenőrzések során hálózati forgalmat bonyolít. A szoftver egyébként a készítők nyilatkozatai szerint offline módban is használható, mivel egy ezt biztosító gyorsítótárazási képességgel is ellátták. Kezelőfelülete a lehető legminimalistább, így használata még annak ellenére sem okozhat nehézséget, hogy menüje nem tud magyarul.

ZZEPG

Forrás: [origo]

Az ingyenes, magyar tévéműsor-szoftver letöltése (22 megabájt)

Bár online tévéműsor jó ideje létezik már idehaza is, a zzEPG nevű remek segédprogrammal még kényelmesebb átböngészni a csatornák műsorait, mivel számos extra funkciót kínál. Eleve kiválasztható, hogy melyik adókat tartalmazza listája, elmenthetők és nyomon követhetők a kedvenc műsorok, de a program azt is kijelzi, hogy hány perc múlva kezdődnek, vagy épp hol tartanak: épp most kezdődtek, vagy már csak a második felüket lehet még épp elkapni. Extraként online rádiók műsorát és a YouTube videóit is el lehet érni a programból.

CALENDAR PAINTER

Forrás: [origo]

Az ingyenes naptárkészítő szoftver letöltése (1,3 megabájt, magyar nyelvű)

Igen sok funkciót kínál ez az ingyenes naptárnyomtató szoftver, amely gyakorlatilag minden igényt kielégít. A német készítésű, de magyar nyelvű programban rengeteg paramétert lehet állítani: nem csupán az egyed lapokra szánt képeket lehet megadni, betölthetők akár a magyar nemzeti ünnepek, de akár az ismerősök, rokonok születésnapjait és névnapjait is be lelhet táplálni. Sajnos névnapokat nem tartalmaz az adatbázisa, viszont lapjait teljes mértékben testre lehet szabni, így akár ajándékba szánt naptárt is lehet vele készíteni korlátlan évre előre.

MOO0 DISK CLEANER

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (2,9 megabájt)

Ezzel a szoftverrel a Windows és az azon használatos ismertebb segédprogramok ideiglenes fájljait lehet letöröltetni. Azt, hogy a lehetséges mappák közül melyek tartalmát szeretnénk töröltetni vele, a fent látható listán beikszelve lehet megadni, és akár az is megadható, hogy akár minden rendszerinduláskor végezze el ezt a műveletet. Vigyázat, a böngészőknél nem feltétlenül érdemes az előzményeket (History) vagy a sütiket (Cookie) eltakaríttatni, elegendő a gyorsítótárat (cache) üríteni!

SAFARI 4.0.4

Forrás: [origo]

Az ingyenes szoftver letöltése (28,2 megabájt)

Új verziót adott ki az Apple saját fejlesztésű, Webkit-alapú böngészőjéből, a Safariból. A 4.0.4-es verzió látványos újdonságokat nem kínál, ám fontos biztonsági réseket orvosoltak benne, érdemes ezért áttérni a friss verzióra, bár a meglévő szoftverek automatikusan is tudják frissíteni magukat. A legújabb kiadás stabilitást és a webalkalmazások által használt JavaScript terén elért teljesítményt érintő fejlesztéseket is tartalmaz.