Kijött az újabb mobilos Photoshop

Vágólapra másolva!
Az iPhone és iPod Touch-felhasználók után az androidos telefonok gazdái is letölthetik a készülékükre a világ kedvenc képszerkesztőjének egyszerűsített változatát.
Vágólapra másolva!

Az Androidra készült Photoshopban egyszerű szerkesztési műveleteket lehet végezni a képeket: a képkivágás, a forgatás, a szaturáció állítgatása mellett színezni lehet benne a fotókat. Az androidos változat két új funkciót is kínál az iPhone-hoz képest, ebben ugyanis ki lehet egyenesíteni a képeket, ha ferde lenne a horizont, és a szoftver automatikusan fel tudja tölteni az elkészített képeket a felhasználó Photoshop.com-on lévő webes tárhelyébe. Talán a legfontosabb funkció, hogy a mobilon is vissza lehet vonni minden egyes elvégzett műveletet, mint az eredeti szoftverben.

Forrás: [origo]
Androidos Photoshop

Szerkeszteni viszont csak azokat a felvételeket lehet, amelyek még rajta vannak a telefonon, és az Adobe a legjobb, legegyszerűbben használható látványos képszerkesztő funkciót, a speciális filterek hozzáadásának lehetőségét kihagyta ebből a verzióból. Az újabb mobilos Photoshopból a kézzel való rajzolás lehetősége is kimaradt, amivel vicces ábrákat lehetett készíteni a fotókra. A szoftver még így is sikerre számíthat, hiszen ingyen tölthető le az Android Marketplace-ből. Az egy hónappal ezelőtt megjelent iPhone-os verzióból egy hét alatt egymillió példányt töltöttek le.