Vágólapra másolva!
E heti letöltésajánlónkban egy kinyomtatható karácsonyi üdvözlőkártyák készítését biztosító programot, a Gmail-leállások többségében is jól bevethető Thunderbird levelező legfrissebb, okosabb verzióját ajánljuk kipróbálásra. Emellett a Dropbox két gigabájtos ingyenes online tárhelyének roppant kényelmes használatát biztosító kliensprogramot, National Geographic háttérképeket és függvényábrázoló szoftvert kínálunk letöltésre. 
Vágólapra másolva!

PHOTO CARD MAKER

Forrás: [origo]

Az ingyenes üdvözlőkártya-készítő szoftver letöltése (4 megabájt)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal kinyomtatható formátumú, saját üdvözlőlapokat lehet készíteni kész sablonok felhasználásával. Ezek közt karácsonyi témájúak is megtalálhatók, de akár az újszülött érkezését üdvözlő kártyákat is lehet vele nyomtatni. Nem csak a szövegeket lehet szabadon átírni, saját digitális fotókat is be lehet csempészni.

THUNDERBIRD 3

ForrA!s: [origo]

Az ingyenes levelezőprogram letöltése (9 megabájt, magyar nyelvű)

Végre megérkezett a Mozilla legújabb, 3.0-s levelezőprogramjának végleges változata. Az új Thunderbird elődeihez hasonlóan magyar nyelvű menüvel rendelkezik. Stabilabb és gyorsabb működése mellett ez a kiadás már támogatja az üzenetek külön ablak helyett lapokban való megnyitását is. Okosabb lett a Thunderbird keresője, amely már szűrési lehetőséget is biztosít, a postafiókok beállítása pedig sokkal kényelmesebbé vált, a gmailes címekhez például a szoftver minden szükséges paramétert magától kitölt, elég ismerni a felhasználói nevet és a jelszót. Az Intelligens mappák nevű újítás akkor jöhet jól, ha valaki több postafiókot használ, segítségével ugyanis egyszerre érheti el a friss leveleket, de ha akarja, továbbra is megtekintheti ezek listáját elkülönítve.

Új nézetekben is lehet böngészni az üzeneteket és okosabb lett a címlistakezelő is. Összességében melegen ajánljuk a kipróbálását bárkinek, aki például Gmailen levelezik, hiszen a Google levelezőrendszerét érintő leállások alatt csak a webes felület áll le, IMAP protokollon keresztül a levelek ugyanis sokszor gond nélkül letölthetők maradnak.

DROPBOX

Forrás: [origo]

Az ingyenes online tárhelyszolgáltatás kliensprogramjának letöltése (14,2 megabájt)

A Dropbox nevű online tárhelyszolgáltatás nagy méretű, e-mailben nem továbbítható fájlok megosztását teszi egyszerűvé: csak fel kell tölteni az állományt, elküldeni a linkjét az ismerősnek, aki azt rögtön le tudja tölteni - ingyen 2 gigabájt áll a felhasználók rendelkezésére, havidíj ellenében azonban akár 50-100 gigabájtra bővíthető a terület. Használatát még könnyebbé teszi a szájt saját letölthető kliensprogramja, amely egy kiválasztott mappa tartalmának feltöltését végzi el automatikusan, így a megosztáshoz akár a böngészőt sem kell elindítani. A Szoftverbázisra a windowsos verziót töltöttük fel, innen azonban a linuxos és maces kiadást is le lehet tölteni. Ha valakinek még nincs dropboxos fiókja, a programból ezt is regisztrálhat.

NATIONAL GEOGRAPHIC HÁTTÉRKÉPEK ÉS KÉPERNYŐVÉDŐK

Forrás: [origo]

Az ingyenes háttérképek letöltése

Az ismert természettudományi havilap amerikai honlapjáról tíz kategóriában lehet pazar felvételeket letölteni háttérképnek, melyek közt például víz alatt rögzített, utazási, történelmi, kulturális és űrkutatással kapcsolatos fotók is megtalálhatók. Erről a linkről hét kategóriában Windows és Mac OS X rendszerek alá automatikusan váltakozó képgalériákat tartalmazó képernyővédőket is le lehet tölteni.

ADVANCED GRAPHER

Forrás: [origo]

A függvényábrázoló szoftver 30 napos próbaverziójának letöltése (1,3 megabájt, magyar nyelvű)

Ezzel a szoftverrel függvényeket lehet ábrázolni, és azokon különböző analízisokat végrehajtani, a kész ábrákat pedig képfájl formátumban lehet elmenteni, így ezt akár szöveges dokumentumba vagy prezentációba is integrálni lehet. A szoftver telepítője mellett megtalálható a magyar nyelvű menüt tartalmazó fájl is, melyet használatához a program mappájába kell bemásolni.