Távozik a magyar Google vezetője

Vágólapra másolva!
Peresztegi Zoltán a Twitteren jelentette be, hogy három év után, 2010. januárjától távozik a keresőóriás magyar képviseletétől, aki az internetes iparágban folytatja tevékenységét.
Vágólapra másolva!

A 34 éves szakember 2007 januárja óta volt a Google magyarországi üzletfejlesztési vezetője. Peresztegi a Twitter-fiókján jelentette be, hogy távozik a keresőcégtől. Kérdésünkre elmondta, hogy az online piacon folytatja tevékenységét januártól, ám egyelőre nem kívánta megnevezni új munkahelyét. A Google előtt stratégiai kommunikációs menedzseri pozíciót töltött be a T-Mobile-nál, ahol a márka piaci pozicionálása, fejlesztése tartozott hozzá. Ezt megelőzően az HBO-nál dolgozott marketing és PR vezető pozícióban. Pályáját reklámügynökségeknél kezdte, ügyfélkapcsolati és üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott a Publicisnál, valamint további pozíciókat töltött be két másik nemzetközi ügynökségnél is.

Fotó: Szabó Pál
Fotó: Szabó Pál

Peresztegi Zoltán 2007-ben olvasóinkkal chatelt

Három évvel ezelőtti kinevezése után nem sokkal Peresztegi Zoltán olvasóinkkal is chatelt a Vendégszobában, az online beszélgetés kivonatából készült cikket ezen a linken lehet elolvasni. A Google egyelőre csupán annyit közölt, jelenleg is keresik a szakember utódját.