Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy aranyos, nem giccses karácsonyi témacsomagot ajánunk a Windows 7-et használóknak, mellette időjárásjelentő szoftvert, új verziójú Firefox böngészőt, hozzá pedig egy olyan kiegészítőt ajánlunk, amelyekkel érdekel oldalakat lehet könnyen elmenteni későbbi olvasásra. A sort egy képernyővédőként is használható, remekbeszabott töredezettségmentesítő zárja.
Vágólapra másolva!

TWINKLE WISH WINDOWS 7 KARÁCSONYI TÉMA

Forrás: [origo]

A Windows 7-tel használható témacsomag letöltése (10,1 megabájt)

Ingyenesen letölthető karácsonyi témacsomag a Windows 7-et használóknak, amely a háttérképeket, a menük színét és a rendszerhangokat változtatja meg. A mesekönyves témájú téma azért tartozik kedvenceink közé, mert egyáltalán nem giccses, háttérképei mesekönyvek hangulatát idézik. A más operációs rendszert használók a Techie-buzz oldalán, a DeviantArt.com-on és a Flickr-en érdemes keresni, innen pedig egy karácsonyfás képernyővédőt lehet letölteni.

WEATHER PULSE

ForrA!s: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (4,9 megabájt)

Bár az Ozone Network oldalán rendkívül részletes, vidéki településekre vonatkozó bontástban elérhető, térképekkel is megspékelt időjárás-előrejelzést érhetnek el olvasóink, ha valaki egy külön célszoftverből szeretne informálódni a várható hidegről, annak a Weather Pulse-ot érdemes kipróbálnia. Indításkor bekéri a kiválasztott település nevét (amelyet nemzetközi formátumban érdemes megadni), ezt követően pedig már használatba is lehet venni - egyedül még a View/Settings/General menüben érdemes átállítani metrikus üzemmódra (Use metric measurements) az alkalmazást, hogy Celsius fokban jelenítse meg az értékeket.A magyar menüvel sajnos nem rendelkező szoftverből az aktuális időjárási térképeket is le lehet kérni a Weather Images menüpontban, ahol a Region és a Map menüpontokban lehet kiválasztani a megtekinteni kívánt területeket. A program a Tálcán automatikusan megjeleníti az aktuális hőmérsékletet.

FIREFOX 3.5.6

Forrás: [origo]

Az ingyenes webböngésző letöltése (8 megabájt, magyar nyelvű)

Elérthető a Mozilla Alapítvány ingyenes levelezőjének legfrissebb kiadása, ezt azonban csak akkor kell letölteni, ha a gépen nincs Firefox telepítve, egyébként automatikusan tudja frissíteni magát a 3.5.6-os verzióra.Fejlesztői mindenki számára javasolják az átállást, mivel három komoly biztonsági rést orvosoltak ebben a verzióban, de növelték a szoftver stabilitását is.

READ IT LATER

ForrA!s: [origo]

Firefox böngészőből itt telepítheri az ingyenes bővítményt

A Firefox böngésző remekül használható kiegészítője a Read It Later, amely a hagyományos könyvjelzők kiegészítésére szolgál. A browserbe beépülő, kattintással lenyitható felületre egyszerűen lehet elmenteni linkeket, és nagyon könnyű törölni is ezeket, így a megoldás elsősorban olyan oldalak, hírek raktározására jön jól, amelyet egyszer elolvas ugyan az ember, de nem akarja az idők végezetéig a könyvjelzők közt tárolni a kedvenc webszájtok mellett. Legújabb verziója már a Google Olvasóba (Reader) is beépül, emellett webes felületen és iPhone alkalmazásként is hozzáférhető.

MY DEFRAG

ForrA!s: [origo]
Az ingyenes töredezettségmentesítő szoftver letöltése (2 megabájt, magyar nyelvű)

Szoftverajánlónkban már többször ajánlottunk merevlemez-töredezettségmentesítő programokat, de a MyDefrag paraméterei miatt most ezt újból megtesszük, mivel egy nagyon jól használható alkalmazásnak tartjuk. Csak merevlemezzel érdemes használni, SSD-meghajtók esetében nincs szükség töredezettségmentesítésre Indításakor több opciót is találhatunk, ezek közt a havi, heti és a napi optimalizálás a feldolgozás összetettségében tér el egymástól: például a havi komolyabb rendezéseket végez az adatok elhelyezkedésében a napinál, de tovább is tart lefuttatni. Szerencsére viszonylag gyakori használat esetén már a feldolgozás is gyorsabbá válik, extra lehetőségként pedig egy olyan képernyővédőt is tartalmaz a szoftver, amely inaktivitás esetén automatikusan bekapcsolja a töredezettségmentesítést.