Az internetes csúcsidőszak este 9 órától hajnali 1 óráig tart világszerte, ekkor az adatforgalom 20 százalékkal nő meg az átlagos órákhoz képest, egy kapcsolat átlagosan 18 megabájt adatforgalmat generál óránként, szemben a normál időszakban mért 15 megabájttal.

Az amerikai Cisco kutatása szerint az internetes adatforgalom 25 százalékát - ami átlagban  93,3 megabájt naponta és kapcsolatonként - az internetes "főműsoridő" alatt generálják a felhasználók. Az átlagos szélessávú kapcsolatok forgalmának több mint harmada video- és közösségi oldal-szolgáltatás, illetve csoportmunka-alkalmazások igénybevételéből származik.

A Cisco kimutatta azt is, hogy napjainkban egy átlagos szélessávú internetkapcsolat 11,4 gigabájt forgalmat bonyolít havonta. Ez naponta körülbelül 3 ezer darab szöveges e-mail, száz darab mp3-fájl vagy 360 csak szöveget tartalmazó elektronikus könyv letöltésének felel meg  netkapcsolatonként. A szolgáltatói hálózatokon 2009 harmadik negyedévében több mint húsz országban lebonyolított adatforgalom alapján az átlagos szélessávú kapcsolatot használók havonta körülbelül 4,3 gigabájtot fordítanak vizuális hálózati alkalmazások igénybevételére. Ez egy internetkapcsolatra vetítve naponta körülbelül 20,5 darab internetes rövidfilmet, klipet jelent, illetve 1,1 órányi internetes videoanyag megtekintésének felel meg.

A felmérésből az is kiderül, hogy a világszerte bonyolított adatforgalom több mint 20 százalékát az előfizetők 1 százaléka generálja, míg az adatforgalom több mint 60 százalékát az előfizetők felső 10 százaléka. A felmérés megerősítette, hogy az IP-hálózatok és az internet a legnépszerűbb kommunikációs csatornák közé tartoznak világszerte. A fejlett szolgáltatások széles körű használata a tanulmány szerint az internetes piac bővülésének egyik legfontosabb motorja. Mindez azonban annak is függvénye, hogy a szolgáltatók lépést tudnak-e tartani az internet iránti igény folyamatos növekedésével, és képesek-e minden eddiginél közösségibb, személyesebb és interaktívabb IP-hálózatokat biztosítani előfizetőik számára.