Vágólapra másolva!
Egy amerikai cég olyan napszemüvegeket dob piacra, amelyeket bátran lehet az utcán is viselni, az IMAX-moziban vagy 3D-s képernyők előtt azonban lehetővé teszik a térhatású kép élvezését is.
Vágólapra másolva!

A 3D-s mozizás idehaza leginkább James Cameron Avatar című filmje nyomán tört be a tömegpiacra, a világ legnagyobb technológiai seregszemléjén azonban a hónap elején számos térhatású képet biztosítani tudó televíziót is bemutattak már a gyártók. MicroVision Optical cég honlapján feltüntetett napszemüvegek semmiben nem térnek el a hagyományos, divatos fajtáktól, ám lencséit eltérően polarizálták, méghozza ugyanolyan megoldással, amelyet a legtöbb 3D-s moziban is alkalmaznak.

Bár a gyártó szerint ezeket az okulárékat a legújabb 3D-s tévékkel is lehet használni, ezek helyzete nem egészen egyértelmű, hiszen a tömegpiacra szánt megoldások minden esetben aktív, vagyis akkumulátorról működtethető szemüvegeket igényelnek működésükhöz. A 3D-s technológiával kompatibilis napszemüvegeket egyébként 6-8 ezer forintnak megfelelő dollárért árulják majd az USA-ban.

Forrás: [origo]