Barack Obama először twitterezett

Vágólapra másolva!
Elküldte első üzenetét a Twitter közösségi portálon Barack Obama amerikai elnök, amikor felkereste az amerikai vöröskereszt washingtoni székházát, ahol a haiti földrengéskárosultak támogatását célzó segélymunkálatokat hangolják össze.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnök nejével, Michelle Obamával együtt jelent meg helyi idő szerint hétfőn a Fehér Háztól néhány háztömbnyire fekvő épületben, ahol mintegy száz alkalmazott verődött össze a neves látogató érkezésére. Obama köszönetet mondott a szervezet munkatársainak a földrengéskárosultak javára emelt díjas sms-ekkel folytatott adománygyűjtő munkájukért.

Obama a székházból üzenetet küldött a Twitter mikroblog-szájton a vörös kereszt fiókjából is a világnak, amely úgy szólt: "Obama elnök és a First Lady éppen most tesz látogatást a segélyszervezet műveleti központjában". A vöröskereszt munkatársai pedig rögtön küldtek egy másikat, arról értesítve a netezőket: "Az utolsó üzenetet Obama elnök küldte. Ez volt az első üzenete." Az amerikai vöröskereszt SMS-kampányával már dollármilliókat gyűjtött össze a földrengéskárosultak javára. A Twitter.com/BarackObama címen egyébként már régóta létezik hivatalos fiókja az amerikai elnöknek, de ezt nem ő, hanem egy munkatársa tölti fel tartalommal.

Forrás: Dennis Drenner/American Red Cross