A netezők megmentenék a pucér nőket néző bankár állását

Vágólapra másolva!
Online kampány indult annak érdekében, hogy megmentsék annak ausztrál bankárnak az állását, aki céges számítógépén véletlenül épp akkor nézegetett pucér nős képekeket, miközben interjút készítettek kollégájával.
Vágólapra másolva!

Miután a Macquarie nevű pénzintézetnél dolgozó David Kiely komikus pillanatait először a helyi tévéhíradóban láthatták a nézők, ám az erről készült felvétel gyorsan bejárta az internetet, így gyakorlatilag a fél világ láthatta, amint a komoly témában nyilatkozó szakértő mögött egyik kollégája a szokásos Excel táblák helyett meztelen nők fotóit kezdi nézegetni.

Mint kiderült, a férfi Miranda Kerr, egy 26 éves ausztrál topmodell fotóit nézegette, aki még jól is járt a nem várt kampánnyal, a nevére irányuló keresések a Google-on a bankáros videó publikálását követően a duplájára emelkedtek. A modell egyébként maga is védelmébe vette befektetési bankárt, akit az a veszély fenyeget, hogy elveszti állását, hiszen nehezen tudja megindokolni, miért nézegette munkaidőban mezetelen nő fotóit.
Kerr mellett mások is aktívan felléptek a bankár védelmében: londoni kollégái például "Mentsük meg Dave-et" címmel kampányt indítottak a londoni székhelyű hereisthecity.com gazdasági honlapon, a Facebook közösségi portálon pedig támogatócsoportok alakultak Kiely védelmében. Ezeken az oldalakon azt javasolják a bankárt támogatni kívánóknak, hogy azok írjanak e-mailt közvetlenül a pénzintézetnek, amelyben azt kérik, ne rúgják ki David Kiely-t.



A pórul járt bankár egyébként e-mailek csatolt fájljaként kapta meg a fotókat Orlando Bloom brit színész szépséges barátnőjéről, valószínűleg egy tréfás kedvű munkatársától. Az utolsó elektronikus levélben még arra is felszólították Kielyt, hogy forduljon hátra, amit meg is tett, és ez a videofelvételen is jól látható. Az ausztrál televízió esti híradójának nézői így megismerhették az arcát is. Kiely jelenleg otthon várja munkaadójának döntését a kéretlen reklám sikerének esetleges munkajogi következményeiről. A védelmében kampányolók szerint állásától semmiképpen nem foszthatják meg. "Először is rendes fickónak látszik, másodszor ezek nem voltak kemény erotikus képek, harmadszor már eleget szenvedett, és negyedszer, már így is túl sok a "politikai korrektség" a világon" - érvelnek.