Riválisai után a Sony is bemutatta saját mozgásérzékelős videojáték-vezérlőjét, amely nagyban hasonlít a Nintendo Wii-éhez, de egy nagy világító gömb is van a végén.

A PlayStation Move nevű szerkezetet a PlayStation 3 konzollal lehet majd használni, kialakítása pedig hasonló a Nintendo Wii irányítójához, bár a Sony megoldása esetében a fő kontroller elején egy világító gömböt helyeztek el. Erre azért van szükség, mert a konzolhoz csatlakoztatható Eye kamera ennek mozgását tudja követni. Míg egy magányos kontrollerrel lehet virtuálisan pingpongozni, teniszezni, a Nintendo Wii-hez hasonlóan a Move-val is lehet másodlagos irányítót használni. Ez az olyan "kétkezes" programok esetében szükséges, mint például egy bokszszimulátor.

A gyártó a GDF játékfejlesztői konferencián egyelőre nem közölte az ősszel érkező vezérlő árát, csupán annyit árult el, hogy a kamerát, az irányítót és egy játékot tartalmazó csomag 100 dollárnál, azaz húszezer forintnál olcsóbb lesz. Akik már jelenleg is rendelkeznek Eye kamerával, egy olcsóbb szettet is választhatnak majd. A GDF-en elhangzott, hogy jelenleg mintegy húsz olyan új játék fejlesztése folyik, amelyet kifejezetten a Move vezérlővel való használatra szánnak, ezek között lesz például egy parti- és egy sportjáték is. 

 

 

Ugyanakkor a bemutatót követő sajtóbeszámolók írói nem tűntek túl lelkesnek, a legtöbb játékipari szerző szerint ugyanis a Sony megoldása nagyon kevés innovációt tartalmaz a Nintendo Wii-hez képest. A jelenlegi konzolokból egyébként a Nintendo adta el a legtöbbet, világszerte 67,5 millió darabot, míg a PlayStation 3-ból eddig 33 millió, a Microsoft Xbox 360-ából pedig 39 millió fogyott.