Segít spórolni a magát kikapcsoló mobiltöltő

Vágólapra másolva!
Két társaság is hamarosan piacra dobja intelligens mobiltöltőit: az AT&T szerkezete lekapcsolja magát, ha lehúzták róla a telefont, a Voltstar cég fejlesztése viszont érzékeli, ha feltöltődött az akkumulátor, s már akkor le tudja kapcsolni magát.
Vágólapra másolva!

A Gizmodo kütyüblog adta hírül, hogy az amerikai AT&T mobilszolgáltató Zero Charger néven májusban dobja piacra zöld mobiltöltőjét, amely használaton kívül nem fogyaszt áramot. Az eszköz USB-csatlakozóval rendelkezik, azaz bármilyen ilyen illesztővel rendelkező hordozható kütyü töltését el lehet vele végezni egy szabványos kábel segítségével.

Extrája, hogy míg a hagyományos töltőket a konnektorban felejtve még fogyasztanak valamennyi áramot akkor is, ha töltést nem végeznek, ez az adapter ilyenkor sem használ el energiát. Bár az egyelőre ismeretlen árú töltő oldalán nem szerepel erre való utalás, a Gizmodo úgy értesült, a Zero Charge adaptere akkor kapcsolja ki magát, ha lehúzták róla a töltendő telefont vagy egyéb kütyüt.

Ezzel szemben egy másik társaság, a Voltstar Eco Charger töltői azt is érzékelni tudják, ha a töltés befejeződött, és már ekkor deaktivizálják magukat, írja a kütyüblog. Az újfajta töltők legnagyobb kényelmi előnye, hogy mindkét gyártó típusát bedugva lehet hagyni a konnektorban - ahogyan azt rengeteg mobiltulaj ma is teszi -, mivel ekkor sem fogyasztanak energiát - ellentétben a hagyományos típusokkal.

Forrás: [origo]