Tojjon a nyuszi gyerekjátékot!

Vágólapra másolva!
Nem csak tojást hozhat a nyuszi húsvétkor: remek, minden korosztálynak megfelelő olcsó videojátékokat lehet találni a boltok polcain. Autóverseny, traktorszimulátor, virtuális babaház és nyomozós kalandok válogatásunkban.
Vágólapra másolva!

Nem kell sokat gondolkodni, hogy mit kapjon ajándékba az a gyerek, aki beleszeretett a The Sims digitális babaházába. Az olcsóbban megkapható, és bármely régebbi gépen elinduló, ráadásul magyar feliratos Sims 2-höz számtalan kiegészítő létezik, amik gazdagabbá, nagyobbá teszik a játékteret. A komolyan vett babázós játékhoz megvehető extrák 1-2 ezer forintba kerülnek, de az alapjátékért sem kell háromezer forintnál többet kifizetni.


Szabad játémód és történet is van a Sims Krónikákban

A Simsnek vannak önállóan is játszható, saját történeti szálat tartalmazó részei is. Ilyen például az Állatos krónikákból, Kertvárosi krónikákból és Hajótörött krónikákból álló trió. A játékok természetesen tartalmaznak olyan módot, amiben szabadabban, a babaház játékokból megszokott módon lehet igazgatni a játékosokat. A két régebbi krónikát 1900 forintért lehet beszerezni, a hajótöröttek kalandjai pedig 3590 forintba kerülnek. A három játék gyűjteményes kiadásáért 3990 forintot kérnek el.

Álomautók, illegális versenyek

Az autós játékot kedvelő gyerekeknek nem nehéz ajándékot választani az olcsó szoftverek közül sem. A több mint tizenöt éves múltra visszatekintő Need for Speed sorozat újabb tagjait például 2-3 ezer forintos áron lehet beszerezni. A profi szimulátorok rajongói szerint túl könnyűre sikerült, a látványra kihegyezett versenyjátékok a kezdő sofőröknek sem túl nehezek.


Need for Speed: álomautók a világ minden tájáról

A megnyert versenyek után a játékosnak komolyabb összegek állnak rendelkezésére, hogy autóját csinosítsa, vagy lecserélje. A tuningok között akadnak a kocsi úttartását, gyorsulását, végsebességét javító beszerelhető ketyerék is, ám lehet a gép kinézetét komolyabbá tevő alkatrészeket is venni. Ideális esetben a szerelgetések után az utca legirigyeltebb, világító neonokkal teleaggatott, nitrótól sebes kocsijával indulhat versenyre a játékos.

Az alvilági tematikát először bemutató, egyébként angol nyelvű Need for Speedet valamivel ezer forint alatt lehet megkapni, az újabb tuningolós részek pedig 3000 forintba kerülnek, s ezek között több magyar feliratos is van. Az erősebb otthoni géppel rendelkezők a Need For Speedet megújító, sokkal komolyabb irányítást és fizikai modellt tartalmazó Shiftet is beszerezhetik. A tavalyi év egyik autós sztárjátékának számító címe ma négyezer forintba kerül.

Traktor, kombájn, toronydaru

A legmenőbb, űrrakétáknál jobban gyorsuló versenyautó sem annyira menő, mint egy csinos New Holland traktor, vagy egy óriási sárga toronydaru. A német játékfejlesztőknek köszönhetően a munkagépek iránt rajongó srácoknak is léteznek programok. Az Ezt vedd meg sorozatból darabonként kétezer forintért beszerezhető szimulátorokban farmon dolgozhatunk, várost építhetünk, vagy nehézgépekkel dolgozhatunk építkezésen.


Még a versenyautónál is menőbb egy remek kombájn

A játékok nem egyformán nehezek, a szintén akciósan beszerezhető New York-i buszszimulátort például csak a használati utasítás hosszas olvasgatása után sikerült elindítani. A sárga erőgépes és a színes traktoros szoftver azonban biztos választásnak számít. Annál is inkább, mert az utóbbit a hazai utakon, mezőkön is megtalálható gépekkel is ki lehet bővíteni.

Nyomozás a játékgyárban

A legósdibb számítógépeken is elindul, és még mai szemmel is szép a Syberia című nyomozós játék. A gondosan megrajzolt hátterekkel, és animált 3D-s szereplővel rendelkező játékban kifejezetten nehéz fejtörőket kell megoldania a játékosnak. A puzzle-k megfejtése közben a játékos egyre jobban megismeri a világot, s fokozatosan derül ki egyre több információ arról az elhagyatott játékgyárról, aminek az átvételére érkezett a Syberia első helyszínének számító francia falucskába a főhős new york-i ügyvédlány.


Syberia: felhúzós játékvilág

A játék világát nagyon aprólékosan dolgozta ki Benoit Sokal, a kalandjátékok egyik mestere. Syberiában mindent nagy feltekert rugók, rejtett fogaskerekes szerkezetek hajtanak. Ez nem csak a játékgyárra, és az annak otthont adó Valadilene falujára igaz, hanem a világ többi részére is.

A Syberiához letölthető magyar felirat is, így az angolul nem beszélő játékosok is nekiláthatnak a rejtélyek kinyomozásához. A Syberia és folytatása a hasonlóan gyönyörű Syberia 2 darabonként 1990 forintos áron vehető meg.