Oroszország után Ausztriában is emberölésig fajult az internet miatt kirobbant családi vita: egy 14 éves lány anyját szúrta le azért, mert a szülő korlátozni akarta a világhálón töltött időt.

Az anya vérben fürdő holttestére a lány apja és 12 éves öccse talált rá.

A nő felsőtestén több késszúrás nyoma volt - számolt be a bécsi rendőrség szerdán. A bűncselekmény előző nap történt, a rendőrség késő este mobiltelefonja alapján talált rá a tinédzserre, akit nem sokkal később őrizetbe is vettek.

A lány már régóta vitázott 37 éves anyjával - mondta el a rendőrségnek. A kamasz kedden az iskolából hazaérve leült a számítógép elé, majd internetezni kezdett. Anyja ezt nem nézte jó szemmel, elparancsolta gyerekét a géptől. Emiatt tettlegességig fajuló vita robbant ki közöttük. Miután némileg elültek a kedélyek, az anya a fürdőszobába, a lány a konyhába ment. Ott kést ragadott, majd többször megszúrta anyját. Állítása szerint nem akarta megölni - közölte a rendőrség.

A tinédzser ellen emberölés miatt emelnek vádat, a családdal pszichológus foglalkozik.

Az oroszországi Tuapséban kalapáccsal ütötte agyon apját egy tizennégy éves fiú, mert szülei eltiltották kedvenc számítógépes játékától. "A szülők a fegyelmezés eszközeként elvették a számítógép billentyűzetét a fiútól, miután egy héten át szinte egyfolytában csak játszott" - közölte Inna Birjukova, a helyi rendőrség szóvivője.

A szörnyű tett nyomán az anya félelmében visszaadta a billentyűzetet a gyereknek, aki ismét letelepedett a géphez, órák hosszat játszott, majd elaludt. Édesanyja csak ekkor mert ismerősökhöz fordulni, akik értesítették a rendőrséget.