A külső merevlemez az új videokazetta

Vágólapra másolva!
Filmek is fognak járni a frissen megvásárolt Seagate gyártmányú merevlemezekkel. A művek többségét csak egy mozijegynyi összeg befizetése után nézhetik meg az  alkatrészt megvásárlók, de lesznek ingyenfilmek is.
Vágólapra másolva!

Az akció a Seagate FreeAgent márkanév alatt futó USB-s külső merevlemezeivel kezdődik. A gépbe beszerelhető alkatrészek megmaradnak teljesen üresnek, azokra egyelőre nem kerül film. A lemezekre gyárilag felmásolt választék a Paramount stúdió filmjeiből fog állni. A húsz alkotásból tizenkilencet csak a mozijegy internetes befizetése után nézhet meg a vásárló, egyet - a tavaly bemutatott Star Trek filmet - viszont ingyen le lehet játszani.

A Seagate és a Paramount ötlete nem teljesen egyedi. A Sonic Solutions filmekkel telerakott pendrive-okkal kísérletezik, a Dell pedig a boltok polcaira kerülő laptopokhoz ad némi néznivalót. A bejelentés kapcsán a Seagate igazgatóhelyettese elmondta, hogy új felhasználási területeket, új piacokat keresnek a merevlemezeknek. A Blu-ray lemezeknél több filmet tartalmazó, olcsó winchesterek pedig ilen piac lehetnek.