Elkészült az Office 2010

Vágólapra másolva!
A Microsoft elkészült az új irodai szoftvercsomaggal, amely elérte a gyártásra kész (Release to Manufacture, röviden RTM) fázist. Az Office 2010 dobozos verziója júniusban kerülhet a boltok polcaira.
Vágólapra másolva!

Az RTM-változat elkészülte azt jelenti, hogy a fejlesztők levették a kezüket a szoftver kódjáról, és az készen áll a letöltésre, a lemezen való sokszorosításra, vagy a számtógépeken való előtelepítésre - írja Takesi Numoto, a Microsoft alelnöke blogján.

A redmondi szoftvercég több fázisban kezdi meg az új Office-csomag, vagyis az Office 2010, a SharePoint 2010, a Visio 2010 és a Project 2010 forgalmazását. Az első körben, április 27-én a frissítési garanciával rendelkező mennyiségi licencet vásárlók érhetik majd el, május 1-től a többi mennyiségi licences vevő veheti meg, a sima üzleti vásárlók pedig május 12-től juthatnak hozzá. A dobozos, vagyis bárki által megvehető verziót június 12-re ígéri a szoftvercég.

Az irodai csomag legfontosabb újítása a Google Dokumentumokhoz hasonló webes, böngészőn keresztül használható Word, Excel, PowerPoint és OneNote lesz. Az Office 2010 funkcióiban teljes előzetesét, vagyis béta verzióját tavaly novemberi kiadása óta több mint 7,5 millió ember töltötte le, több mint háromszor annyian, mint annak idején az Office 2007-es bétát - közölte Numoto.

Az Office 2010 ünnepélyes premierje május 12-én lesz, amit a http://www.the2010event.com/ webcímen lehet majd élőben követni.