Ősszel érkezik az Asus netbook-pótló táblagépe

Vágólapra másolva!
Az első takarékos mininotebookot megalkotó, és ezzel kategóriát teremtő tajvani gyártó az év végére dobja piacra saját tabletjét, amiből kétféle, windowsos és Androiddal vagy Chrome OS-sel működő változat is lesz.
Vágólapra másolva!

Az Asus júliusban mutatja be az első gépeket, amelyeket a netbook-mániát kirobbantó minigépeihez hasonlósan EEE Padnek neveznek majd. A cég közleménye szerint a modellekben USB-port, webkamera és Flash-támogatás is lesz, és Nvidia Tegra 2 processzorral működnek majd, a kijelzőjük pedig várhatóan 10 hüvelykes képátlójú lesz.

Az EEE Padből kétféle változatot dobnak majd piacra, az egyiket a Windows 7 lebutított, Starter változatával, a másikat pedig vagy a táblagépekre átszabott Androiddal, vagy Google Chrome OS-sel.

A modellt kimondva-kimondatlanul az április eleje óta kapható Apple iPad piaci ellenfelének szánják, de csak ősztől kerülnek majd a boltokba, 500 dollár körüli áron, vagyis nagyjából ugyanannyiért, mint a legolcsóbb iPad. Az Asus 2010-ben még legalább háromszázezer darabot szeretne értékesíteni belőlük.

Az Asus nagy riválisa, a netbookokjaival szintén sikeres MSI ugyancsak ősszel tervezi saját modellje, az M Pad megjelentetését. A tajvani gyártó szerint a táblagépek a jelenlegi netbook-piac 10-20 százalékát is elfogyaszthatják, vagyis ennyien vesznek majd érintős minigépet a hosszú üzemidejű, apró notebookok helyett.