Új szoftverrel küzd meg a Blackberry az iPhone-nal

Vágólapra másolva!
Az év második felében lesz elérhető az elsősorban üzleti szegmensnek szánt, fejlett e-mailezési képességekkel rendelkező Blackberry mobilok új operációs rendszere, amellyel vonzóbbá tennék a készülékeket többek közt a multimédiában erősebb iPhone-nal szemben.
Vágólapra másolva!

A Blackberry mobilokat gyártó Research in Motion (RIM) cég a hét elején mutatta be legújabb készülékeit, illetve a Blackberry OS 6.0 elnevezésű operációs rendszert, amellyel a cég versenyképesebbé szeretné tenni saját termékeit, amelyek leginkább vállalati felhasználók körében népszerűek, hiszen a céges levelezés, és a csatolt dokumentumok bárhol, bármikor történő elérését teszi lehetővé.

A 6.0-s Blackberry operációs rendszer megjelenése évek óta a legjelentősebb újítás, ami a gyártó készülékeit érinti. Az új szoftver átszabott felülete révén sokkal egyszerűbb lesz vezérelni az érintőképernyős készülékeket, a rendszer az Androidról és az iPhone-ról ismert nyitóképernyőt, illetve egy új böngészőt is kap, és a multitouch kijelzőket is támogatni fogja. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új operációs rendszerre a korábban piacra dobott modellek közül mely típusokat lehet majd frissíteni, még nem tudni, a RIM csupán annyit közölt, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a legtöbb felhasználójuk férhessen hozzá ahhoz.


Így fest majd az új Blackberry-szoftver

Ettől az új operációs rendszertől a gyártó azt reméli, hogy készülékei versenyképesebbek lesznek az iPhone-nal és más gyártók okostelefonjaival. A szoftver mellett hardveres komponensek terén is erősítene a gyártó, többek közt jobb minőségű beépített digitális kamera kerül majd az új Blackberrykbe.