Tizenhárom ember tartja életben a Microsoft által április 15-én bezárt Halo 2 online csataterét. A csoport tagjai lassan két hete nem kapcsolták ki konzoljaikat, ezért tudnak még lövöldözni a többjátékos móddal hivatalosan már nem is rendelkező játékban.

A Halo 2 hivatalos online támogatása már április 15-én lejárt, ám van egy csoport, aki még mindig játékban van. A lövöldözésbe utólag már nem lehet beszállni, akik azonban még 14-én elkezdték a játszmát, a mai napig elérik a játékot. A trükk egyszerű, nem szabad kikapcsolni a konzolt, vagy megszakítani a kapcsolatot az Xbox Live szolgáltatással. A Halo 2-re emlékező gamerek gépei lassan két hete üzemelnek folyamatosan, hogy még egy utolsó meccset játszhassanak.

A csoport több taggal indult április közepén, ám a megszakadó internetkapcsolatok és a túlmelegedés miatt újrainduló konzolok megtizedelték a Halo védőit. "Addig játszunk, amíg erővel el nem távolítanak a szerverről" - nyilatkozta Campbell.  Mára tizenhárom főre olvadt a Halo játékosok száma, és nem tudni, hogy ők meddig tarthatják életben az egykor népszerű online játékot. Előbb-utóbb ők is kiesnek a megszakadó internet, vagy a meleg miatt újrainduló konzolok hibájából.

 


A játékban készített filmmel búcsúztak a Halo-tól

 

A játékosoknak nincsen semmilyen különösebb céljuk az akcióval. Nem tiltakoznak, nem várnak díjat, nem tartják versenynek a vég elodázását, csupán a 2004-ben megjelent játék emlékének megőrzése miatt játszanak. A játékvilág utolsó küzdelmébe időnként be is lehet nézni, az utolsónak maradt harcosok közül kettő is működtet élő közvetítést a harcról.