Nem kerülnek boltokba az iPad riválisai

Vágólapra másolva!
Túl vagyunk a tábla PC-k fekete csütörtökén. A HP meghatározatlan időre jegelte Windows 7-es táblájának kiadását, a Microsoft pedig teljesen kihátrált a Courier kódnéven ismert készülék mögül.
Vágólapra másolva!

Sokat kell még várnia azoknak, akik a HP Windows 7-et futtató tábláját vagy a Microsoft által tavaly ősszel bemutatott Courier digitális naplót választanák mindennapi társukul az Apple iPadje helyett. A CES-en bemutatott HP készülékről, és a két képernyős kísérleti kütyüről ugyanazon a napon jelentek meg aggasztó hírek.

Nem készül digitális napló

"A jövőbeli termékeinkben megfontoljuk a technológia alkalmazását, ám nem tervezzük, hogy a közeljövőben ilyen készüléket dobunk piacra" - temette el egy mondatban a Microsoft az izgalmasnak tűnő, iPad-szerű készülékét, a Couriert. A cég szóvivője a Gizmodo kérdésre válaszolva elmondta, hogy a készülék csupán kísérletezésre, a kreativitás felkeltésére szolgált a cégen belül.


Mindennapi jegyzetfüzet lett volna a Microsoft új kütyüje

A Microsofttól korábban sem volt idegen az új számítógép kategóriák feltalálása. A kilencvenes évek közepén a kézírásfelismerővel felszerelt, érintőképernyős kütyükre gyártott operációs rendszert, a kétezres években pedig a tablet PC-t és az UMPC-t próbálta elterjeszteni. A billentyűzet nélküli, netbook erejű gépek forradalmának viszont már nem tudott az élére állni, a Courier elkészültét jócskán megelőzte az Apple az iPaddel.

Windows nélkül újrakezdik

Forrás: [origo]Letesz a HP a CES-en még büszkén bemutatott Slate becenevű Windows 7-et futtató táblaszámítógépének piacra dobásáról. A TechCrunch információi szerint a cég nem hagy fel a tabletes kísérletezéssel, csupán a Windows-t és az Intel processzorokat igyekszik maga mögött hagyni. A lap értesülései szerint a HP azért elégedetlen a számítógépekből és laptopokból ismert processzorokkal, mert túl sok energiát fogyasztanak. Elképzelhető, hogy az új Slate az androidos tabletekhez hasonlóan ARM processzorral fog rendelkezni, ami pedig kizárja az egeres, billentyűzetes navigációra felépített Windows használatát is.

A HP szerdán jelentette be, hogy 1,2 milliárd dollárért megvásárolta az ígéretes mobil operációs rendszerrel rendelkező, jobb napokat látott Palmot. A felvásárlástól azt reméli a cég, hogy a Palm új mobil operációs rendszerével jelentősen bővíteni tudja piaci részesedését az okostelefonok és az ezekhez hasonló hordozható eszközök piacán. A céggel megszerzett WebOS nevű operációs rendszert várhatóan nem csak a Palm által fejlesztett okostelefonokon, hanem a HP netezős táblagépein is viszontlátjuk majd.