Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén észrevétlenül működő, energiát megtakarító ingyenes segédprogramot, pazar Windows 7 témát, játékcsalás-gyűjteményt és a fontos videoformátumok mindegyikikét támogató konvertáló, a felvételek összefűzését biztosító programot ajánlunk letöltésre.
Vágólapra másolva!

Granola

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (4,4 megabájt)

Ezzel az ingyenes segédprogrammal a számítógép fogyasztását lehet a lehetőségekhez képest a legminimálisabbra visszaszorítani. A Granola a számítógép processzorának feszültségszabályozásával operál, azaz ha épp nincs teljes terhelés alatt a rendszer, visszaveszi a teljesítményt. A készítők honlapján lévő információk szerint a szoftver terhelésmodellezési és más algoritmusokat használ a lapka teljesítményének szabályozására, működése ezért gyakorlatilag teljesen észrevehetetlen a felhasználó számára.

A program érdekessége, hogy a megtakarított energiamennyiséget meglehetősen hatásvadász módon tünteti fel: alapesetben egy olyan prognózist tüntet fel, amelyet a korábbi eredmények tükrében várhatóan egy évnyi használat után fogunk megspórolni, de ez a Settings menüben átkapcsolható a már megtakarított energiamennyiségre is. A kilowattérték mellett az érzékletesség kedvéért a program kiírja, hogy a feltüntetett energiamennyiséggel hány izzót, hajszárítót vagy más szokványos fogyasztót mennyi ideig lehetne működtetni, emellett a megtakarított energia költségét is kiírja, bár sajnos csak amerikai árakon, dollárban. Nem is lenne "zöld" szoftver, ha statisztikái közt nem lenne megtalálható a megtakarított széndioxid-mennyiség, illetve az, hogy az érték hány repülőút és autó kibocsátásának felel meg.

Surreal Territory Windows 7 téma

Forrás: [origo]

A Windows 7 téma letöltése (8,5 megabájt)

Látványos, színeffektusokkal megspékelt háttérképeket tartalmaz ez a Windows 7 rendszerekre letölthető témacsomag, amely ennek köszönhetően kilóg a szokványos felhős, kék éges fotók közül.

Free Video Joiner

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (4,8 megabájt)

Ez a segédprogram abban lehet a segítségünkre, hogy különböző formátumú videók összefűzését teszi lehetővé. Ez például akkor jöhet jól, ha mondjuk van egy nyaralós videónk mondjuk AVI fájlban, de egy ismerős átküld egy másik kapcsolódó felvételt MP4-ben. A különböző formátumú videofájlokat ezzel a programmal akár egy harmadik formátumúra is átalakíthatjuk, melyek közül az AVI, az MP4, az FLV, az RM, a WMA és a MOV, az MPEG2, valamint a mobiltelefonokon használatos 3GP szabványok támogatottak. A szoftver egyben a fent említett formátumok közti egyszerű konzverzióra is használható. Telepítésénél csak arra kell figyelni, hogy ha a szokványos beállításokkal végezzük el, akkor felpakolja a gépre az Autocomplete Pro nevű keresőbővítményt a böngészőkhöz, de ezt az Advanced gombra kattintva meg lehet előzni.

Cheatbook - május

Forrás: [origo]
Az ingyenes cheatgyűjtemény letöltése (2,2 megabájt)

A Cheatbook.de honlap játékcsalás-gyűjteménye letölthető programban is elérhető: a legfrissebb, májusi kiadást lehet letölteni a Szoftverbázisról.