Bárányos videóval a netes ragadozók ellen

Vágólapra másolva!
Okos juhász, sokat kérdezősködő, felelőtlen bojtár, és egy csapat birka tanítja meg a fiatalokat az internet és a mobiltelefon felelős használatára. A szlovák figyelemfelhívó kampány oktatófilmjei magyar nyelven is elérhetőek.
Vágólapra másolva!

Semmiképp ne barátkozzatok olyan neten talált ismeretlenekkel, akik a viszony titokban tartását kérik, és találkozóra csábítanak. Ne töltsetek fel félmeztelen, meztelen képeket az internetre. És végképp ne higgyetek el minden ostobaságot, amit az interneten olvastok. Ilyen egyszerű tanácsokkal látja el a fiatalokat a net és a kamerás mobilok okos használatáról szóló szlovák OVCE kampány.


Kínosak is lehetnek a jópofának induló partifotók

A kampányhoz készült négy animációs film magyar nyelven is elérhető az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által üzemeltetett bűnmegelőzés.hu honlapon. A történetekben a bölcs juhász, az internetes bűnözőket elijesztő vadász, egy butácska bojtár és egy egész nyájnyi gyanútlan, ám bulizni nagyon szerető juh kap szerepet.

Az OVCE oldalán játékok, háttérképek, technológiai szótár, smiley gyűjtemény és az animációs filmek képregény verziója is várja a látogatókat, ezeknek a fordítása azonban még nem készült el. Szomszédaink nyelvét beszélők, vagy a felfedezni szeretők, azonban valószínűleg így is megtalálják az őket érdeklő lapokat.