Bűnösnek találták a mérgében fenyegetőző twitterezőt

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta a bíróság azt a brit férfit, aki még januárban tett közzé a Twitteren egy olyan üzenetet, amelyben egy helyi reptér felrobbantásával fenyegetőzött. Elmondása szerint csupán mérges volt, és nem is gondolta, hogy mérges üzenetét bárki is komolyan fogja venni.
Vágólapra másolva!

A 26 éves Paul Chambers még januárban publikált egy félreérthető üzenetet a Twitteren: "A Robin Hood Repülőteret bezárták. Van egy hetük...egyébként az egész repteret felrobbantom!" A Dél-Yorkshire-i repülőtérről induló járatokat ugyanis az erős havazás miatt törölték, így Chambers sem tudott elutazni gépével Írországba.

A BBC híradása szerint a fiatalember maga sem gondolta volna, hogy a mérgében publikált twitteres bejegyzését bárki is komolyan veszi. Balszerencséjére azonban a repülőtér munkatársa a Twitter keresőjét használva néhány nappal később véletlenül ráakadt az ominózus üzenetre, és jelezte azt a biztonsági szolgálatnak.

Noha a tweetet helyén kezelték, azaz nem rendeltek el teljes zárlatot miatta, az üzenet ügyét átadták a helyi rendőrségnek. A kerületi bíróság végül 123 ezer forintnak megfelelő bírságot rótt ki, és további kétszázezer forintnak megfelelő összegű költségtérítésre is kötelezték a mérges twitterezőt. Ugyanakkor Chambert munkahelyén vették őrizetbe, ami miatt később pénzügyes állását is elvesztette a cégnél.