Ingyenjáték: portálok és világháború

Vágólapra másolva!
Ingyen beszerezhető a Portal, a jövő egyik kutatóbázisán játszódó, csodálatos térugrásos akciójáték, és a Mech Warrior 4: Mercenaries, óriásrobotos harci játék. Egy hétig pedig a világháború nagy csatáit játszhatóvá tevő Men of War többjátékos módját is ingyen lehet tesztelni.
Vágólapra másolva!

Elindult a Valve szoftverboltjának, a Steamnek a Mac OS X-en futó verziójának , és ennek örömére május 24-ig ingyen adják a több év játéka díjat elnyerő 2007-es Portal játékot. A fejtörőkkel, ördögi nehézségű rejtvényekkel teli program nézőpontja pont olyan, mint a lövöldözős játékoké, de a gamernek sosincs olyan szerencséje, hogy fegyverrel oldhassa meg a konfliktusokat. Gyilkolászás helyett térkapukat nyitva választhat le a falról biztonsági kamerákat, illetve ládákkal dobálhatja le az automata géppuskákat.

A játékos az Aperture Science kutatóközpont - ez volt a Half-life-ban felrobbanó Black Mesa nagy ellenfele - tesztalanyaként egy pár ruganyos, ugrást és esést jól tűrő csizmaszerűséget és egy portálok nyitására szolgáló kéziszerszámot próbálgathat. A kettőből az Apple dizájnját idéző puska az izgalmasabb, azzal lehet összekötni egy furcsa alagúttal a tér két pontját.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Nwq71HfeJabmAs65
A játék beharangozója el is magyarázza a portálpuska működését

A fegyverrel megnyitható kék és narancs színű portállal meg lehet nyitni a földet a géppuskák alatt, fel lehet jutni olyan meredélyeken, ahová nem vezet út, energiával lehet ellátni a generátortól messze eső helyeket. Valamilyen módon az összes rejtvényre ez az eszköz ad megoldást, de a játékosnak igencsak meg kell erőltetnie a fantáziáját, hogy rájöjjön a trükkökre.

Az Aperture Science laborjai nagyon tiszták és hangulatosak, a sci-fik jövőjét idéző fehér kerámiával, letisztult irodabútorokkal vannak tele, épp csak egy kicsit kihaltak. Később a játékosnak lehetősége van bejutni az épület gépeit, titkos járatait rejtő szintjeire is, amik már teljesen más képet mutatnak. Megéri felfedező útra indulni, a világ meghálálja az érdeklődést.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=S37WXAwY957IPv5s
Első személyű nézetben minden nehezebb kicsit

A kezdéshez csak két tippet adunk, hogy semmiképp se rontsuk el a felfedezés örömét. Az első az, hogy a fizika remekül működik, az összenyitott portálokba bedobott tárgyak gyorsulnak, ha esnek. Óriási ugrásokat, cseles mozgásokat lehet létrehozni azzal, ha kihasználjuk ezt a tuljadonságát a világnak. A második pedig az, hogy senkiben sem szabad bízni ebben a világban.

A játék futtatásához egy közepesen erős laptop is elég. A szoftver letöltéséhez a Steam-kliens telepítése és ingyenes regisztráció szükséges. Az akció csupán május 24-ig tart, utána ismét tíz euró körüli összegért lehet majd megvenni a játékot.

Ingyenjáték

MECH WARRIOR 4: Mercenaries

Lassan érkezik a kilencvenes évek legendás harci szimulátor sorozatának, a MechWarriornak a legújabb része. A hírverést elősegítendő a MekTek ingyenesen letölthetővé tette az óriásrobotos csatajáték utolsó megjelent részét, a 2002-ben megjelent Mercenariest. A program lehetővé teszi a gamernek, hogy rakétákkal, lézerekkel és géppuskákkal felszerelt mechákat vezessen harcba. A csatatéren nem csak hasonló - rettentő nehezen elpusztítható - humanoid gépek vannak, hanem tankok, és légi eszközök is nehezítik a küldetések teljesítését.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=u8LhEq0ooPKYQ8IN
Óriási robotokkal lehet csatázni, kihagyhatatlan

A Mercenaries komoly történeti szálat és bonyolult játékmechanikát rejt. A játékos megítélését, az általa elérhető munkák listáját erősen korlátozzák korábbi tetteit. Az egyik megbízó nem szereti a mocskos ügyekbe keveredett pilótákat, más viszont pont erkölcsi skrupulusok nélküli harcosokat keres. A történet befejezése is attól függ, hogy a gamer melyik utat választotta.

Az érdeklődők első rohama alatt összeomló szervereit bittorrent technológiát használó letöltőkliensre cserélte a MekTek. A klienst letöltése és telepítése után ki kell jelölni a listából a MechWarrior 4-et telepítésre, majd ki kell várni, hogy a program letöltse a játék összes fájlját. Ezután a szoftver ugyanúgy indítható, mint egy hagyományosan beszerzett szoftver. A program irányításával barátkozni kell egy keveset, de megéri, nyolc év alatt csak a grafikája kopott meg a robotos harcjátéknak, máig nagyon élvezetes játszani.

A MechWarrior 4 hardverkövetelményeihez mérve minden mai PC űrből érkezett csodaszerkezet. A játékot feltelepítők szabadon kísérletezhetnek a legrészletesebb, legnagyobb felbontású megjelenéssel, biztos nem fognak kifogyni az erőforrásokból.

Multiplayer demó

MEN OF WAR

Többjátékos demó érkezett az orosz 1C Publishing által kiadott második világháborúban játszódó valósidejű stratégiai játékhoz. A Men of War egyjátékos kampányaiban a gamerek már részt vehettek a fontosabb európai csatákban, sőt az orosz tengerészgyalogosokat irányítva küzdhettek Odessza, Szevasztopol, Konstanca, Mikolajiv és Feodoszija városaiban is. A játék eddigi részeinek történetét egy ünnepelt szerzőpáros írta, akik a videojáték mellett több sikeres sci-fi regényt is jegyeznek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=lNoVUI7TwDHydZ5w

A többjátékos demóban a gamerek kivehetik az irányítást a Alexandr Zorics álnév mögött rejtőző szerzők kezéből. Az új Men of War kalandokat ugyanis csak az befolyásolja, hogy milyen ellenféllel sorsol össze a szerver, és hogy melyik pályát választjuk a küzdelemhez.

A játék futtatásához egy közepesen erős, legalább GeForce 6200-as videokártyával felszerelt számítógép szükséges. Az 1,8 gigabájtos kliensszoftver a Szoftverbázisról tölthető le, az online mód bekapcsolásához szükséges CD-kulcsot pedig a kiadó honlapján lehet igényelni. A demó egy hétig tart, a játékkal május 23-áig ingyenes.