Vágólapra másolva!
Az antennával fogható digitális műsorokat kínáló MinDig TV kínálata fizetős csatornákkal bővült, melyek közt sportműsorokat, sorozatokat, gyerekműsort, pornót és természetfilmeket sugárzó adók is megtalálhatók.
Vágólapra másolva!

MinDig TV néven kínált szolgáltatáson sugárzott műsorokat tetőantennával (ideálisabb esetben szobai antennával), és beltéri egység, vagy megfelelő, újabb tévékészülék birtokában lehet megtekinteni. 2012-től ez a DVB-T nevű technológiát használó rendszer váltja majd ki a jelenleg működő, analóg rendszert.

A MinDig TV-n 7 csatorna műsora érhető el díjmentesen, ezek közül az m1, az m2 és a Duna TV egyes műsorai HD-felbontásban is, a Duna II Autonómia, az RTL Klub és a Tv2 műsorai hagyományos minőségben foghatók.

Új, fizetős csatornák érkeztek

A társaság hétfőn MinDig TV Extra néven új fizetős szolgáltatást indított: ezen a korábban is fizetős ATV és Hír TV csatornák mellett új csatornákkal bővült a kínálat - olvasható a cég honlapján. A kódolt csatornák közt az AXN, a Cool TV, a Film+, a National Geographic, a Disney gyerekcsatorna, a Sport Klub, a Fem3, illetve az erotikus műsorokat kínáló Private Space található meg. Az új csatornák bevezetésével a fizetős adók kerültek fölénybe a digitális tévén az ingyenes adókkal szemben.

Kódkártyával nézhetők

A fizetős csatornákat megvásárolható kódkártya birtokában lehet megtekinteni, ezeket a beltéri egységekbe lehet helyezni. A DVB-T-vel kompatibilis televíziókkal alapból csak az ingyenes csatornákat lehet fogni, a kódkártya használatához egy 12-15 ezer forintos kártyaolvasó modult is kell vásárolni. USB-s tunerekkel a fizetős csatornákat nem lehet nézni.

A kódolt csatornákra való előfizetés esetén 2900 forintos belépési díjat, és ugyanekkora összegű kártyaaktiválási díjat is felszámítanak, bár előbbit a szolgáltatást működtető Antenna Hungária egy éves határozott idejű szerződés megkötése esetén elengedi. A 17 csatorna (melyből 7 fogható ingyenesen) előfizetési díja 1300 forint, ha valaki több kártyát vásárol (ez akkor szükséges, ha a lakásban több tévékészülék is van), azokra már csak 300 és 400 forintos előfizetési díjat kell fizetni.

A műhold a legnagyobb konkurens

Az antennával fogható MinDig TV ugyan riválisa a kábeltévének és az IPTV-nek is, legfőbb vetélytársának a műholdas tévé számít: műsortovábbító kábeleket ugyanis nem minden településre húznak ki, a digitális műholdas adásokat azonban gyakorlatilag bárhonnan fogni lehet, ha megfelelő rálátás biztosított az égre.

A digitális műholdas szolgáltatások közül a lapunk kiadóját is birtokló Magyar Telekomnál 1490 forintért érhető el a 17 csatornás alapcsomag - részben más adókat tartalmazó alapcsomag önmagában, internet- és telefonszolgáltatások nélkül, a használathoz szükséges második beltéri egységet 550 forintért lehet bérelni. Ugyancsak 17 darab csatorna található a Digi cég műholdas tévéjének alapcsomagjában, ennél a cégnél 1200 forintos előfizetési díjat számítanak ezért, a vételhez szükséges berendezéseket itt viszont külön kell megvenni, ezek árait itt lehet átnézni.A UPC műholdas tévéjének alapcsomagjában 52 csatorna található meg, ezekért 2500 forintos havidíjat kérnek, itt viszont a szerelésért és a kültéri egységért kell külön fizetni.