Vágólapra másolva!
A volt brit miniszterelnök egy kaliforniai székhelyű kockázatitőke-befektetőnél helyezkedik el tanácsadóként. A Khosla Ventures nevű cég főleg környezetbarát technológiával foglalkozik, és már eddig is voltak brit kapcsolatai.
Vágólapra másolva!

Blair új munkaadója jelenleg körülbelül 1,1 milliárd dollárnyi befektetéssel rendelkezik a technológiai szcénában - írja a TechCrunch. A brit politikus vezető tanácsadói tisztséget tölt majd be a vállalatnál.

A Khosla Ventures jelenelg két brit cégben bír érdekeltséggel. A Calera a betongyártás során felszabaduló széndioxid-kibocsátás csökkentésével foglalkozik, a Kior pedig faforgácsból állít elő bioüzemanyagokat.

"Egyre inkább úgy vélem, hogy erre a két kihívásra, a klímaváltozásra és az energiabiztonságra adott válaszokban rejlik a jövő technológiai fejlődésének záloga" - mondta Blair az új pozíciójával kapcsolatban. A Szilícium-völgyben székelő Khosla számára egyértelmű nyereség a világszerte kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező politikus, aki jelenleg is vezet egy, a klímaváltozás ellen küzdő mozgalmat (Breaking the Climate Deadlock).

A legismertebb, szintén a klímaváltozás ellen kampányoló expolitikus Al Gore, aki George W. Bush ellen indult sikertelenül a 2002-es elnökválasztási kampányban demokrata jelöltként. A sikertelen elnökválasztási hadjárat óta Gore a globális felmelegedés elleni küzdelem legismertebb szószólója.