Még várni kell a színes e-könyv-olvasóra

Vágólapra másolva!
Egyelőre fekete-fehér marad az Amazon e-könyv-olvasója, a Kindle. A színes megjelenítést biztosító, szemkímélő képernyők nem a közeli jövőben kerülnek a boltokba - nyilatkozta a cég alapítója.
Vágólapra másolva!

Erről Jeff Bezos, az Amazon elnök-vezérigazgatója az internetes áruház éves közgyűlésén beszélt. Bezos az eseményen elmondta, hogy azt, hogy a Kindle e-könyv-olvasó speciális, szemkímélő képernyőjén színes képeket is meg lehessen jeleníteni, komoly technológiai kihívás.

Bár a cég alapítója elmondása szerint a fejlesztőlaboratóriumokban már látott bíztató fejlesztéseket, ezek egyelőre nem érettek meg a kereskedelmi forgalomban való bevezetésre. Bár Bezos biztos benne, hogy előbb-utóbb elkészül a színes Kindle is, elmondása szerint erre nem érdemes a közeljövőben számítani.

Az eszköz egyik riválisának számító iPad ugyan képes színes megjelenítésre is, ám ezt az eszközt a monitorokhoz hasonlóan LCD-vel szerelik fel. Ezt a fajta megjelenítőt azonban jóval nehezebb olvasni a napfényben, jobban fálasztja a szemet, és hamarabb le is merül, mint az egy töltéssel akár hetekig is működőképes Kindle. Az Amazon azt nem árulta el, hogy eddig hány darab kelt el az e-könyv-olvasóból, csupán azt, hogy milliónyi darab fogyott a Kindle-ből.