Nem twitterezhet a focivébéről az angol és a spanyol válogatott

Vágólapra másolva!
A rajongók biztosan nem örülnek neki, de Londonban a labdarúgó szövetség, Madridban pedig del Bosque szövetségi kapitány nem szeretné, ha bármi is elvonná a játékosok figyelmét a felkészülés és a bajnokság mérkőzései alatt a világkupáról. Néhány játékos már eddig is került kellemetlen helyzetbe a felelőtlen nyilvános üzengetés miatt.
Vágólapra másolva!

A brit válogatott futballjátékosok nem tehetnek közzé üzeneteket a Twitteren és a Facebook közösségi oldalon, továbbá nem írhatnak beszámolókat a hagyományos sportsajtó számára sem a vébé ideje alatt - tudta meg a BBC. Az angol labdarúgó szövetség, a Football Association (FA) azt szeretné, hogy Fabio Capello játékosai csak a szervezet hivatalos honlapján közöljenek írásokat a vébé ideje alatt.

A spanyol válogatott szövetségi kaptiánya, Vincente del Bosque szintén megtiltotta játékosai számára a közösségi oldalak használatát a világkupa alatt, amit a helyi labdarúgó szövetség azzal magyarázott, hogy az edző "nem szeretne semmilyen zavaró tényezőt". A csapat tagjait hétfőn tájékoztatták a döntésről, amelynek értelmében nem csak a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokság, hanem a felkészülés hátralevő napjainak ideje alatt sem üzengethetnek a nagyvilágnak az interneten.

A Twitter mikroblog-szolgáltatás köztudatba való berobbanása óta többször is bekerültek a hírekbe egyes válogatott focisták online megnyilvánulásai. Darren Bent, aki az angol válogatott 30 fős vb-keretének is tagja, még tavaly júliusban volt kénytelen bocsánatot kérni a Tottenham elnökétől, Daniel Levytől, akit a Twitteren vádolt meg azzal, hogy meggátolta a Sunderlandbe való átigazolását. Az egyik legismertebb brazil játékosnak, Kakának nemrégiben a felesége okozott kellemetlenséget szintén a Twitteren, amikor arról panaszkodott, hogy a Real Madrid edzője, Manuel Pellegrini nem engedi eleget pályára a hitvesét.

Maga Kaká viszont továbbra is beszámolhat majd az aktuális eseményekről (portugál nyelvű mikroblogja a http://twitter.com/realkaka címen olvasható, az angol Premier League twitterező, facebookozó játékosainak listájára mutató linket pedig lásd az oldalsávon), ugyanis a brazil futballszövetség még április elején döntött úgy, hogy megengedi válogatottnak vébéről való twitterezést azzal a feltétellel, hogy nem beszélnek a csapat ügyeiről, és a felkészülés részleteiről.