A Google-t pereli az elgázolt gyalogos

Vágólapra másolva!
A Google-t perelné be a mobilos Google Maps útmutatásai miatt elütött amerikai gyalogos. Lauren Rosenberget sétaútvonal helyett egy járda nélküli főútra vezette rá a szoftver.
Vágólapra másolva!

Lauren Rosenberg csak azt tette, amit a Blackberryjén futó Google Maps mondott neki, követte a gyalogos GPS útmutatásait, így sétált rá egy forgalmas főútra. A nőnek nem volt szerencséje, a hirtelen felbukkanó gyalogos előtt már nem tudott lefékezni az autóját vezető Patrick Harwood. Rosenberg most a sofőrt, és a navigációs szoftvert gyártó Google-t pereli 100 ezer dollárt meghaladó károkért.

A baleset 2009 januárjában történt. Rosenberg a blackberrys Google Maps béta állapotú gyalogos navigációjától kért útmutatást egy sétához. A szoftver egy Deer Valley Drive nevű útra irányította a nőt, ami az egyik járda nélküli utahi főút barátságosabb neve.

A Google szoftvere figyelmezteti a felhasználóit, hogy a gyalogos navigávió béta állapotú, és a program nem minden útról tudja, hogy található-e mellett gyalogos forgalomra alkalmas járda. A figyelmeztetés azonban nem tűnik fel a mobilos kliensekben, ezért a pert akár meg is nyerheti Rosenberg.