Laptoppal lettek öngyilkosok

Vágólapra másolva!
Két brit egyetemista sajtóhírek szerint laptopról vezérelt méreginjekcióval követett el öngyilkosságot egy hotelben.
Vágólapra másolva!

A tizenkilenc és húszéves diákok holttesteit egy elegáns skóciai hotel szobájában találta meg a személyzet azt követően, hogy szállásfoglalásuk lejártakor nem jelentkeztek ki. Az egymást gyerekkoruk óta ismerő diákok a vizsgaidőszak alatt utaztak a szállodába, ahol egy laptopról vezérelt automata öngyilkosgép segítségével végeztek magukkal - számolt be az Examiner.

Hasonló eszközt még évekkel ezelőtt mutatott be az Ausztráliában csak "Dr. Halál" néven emlegetett, az eutanáziát nyíltan pártoló Dr. Philip Nitschke. Míg Nitschke "Megváltás" nevű öngyilkos-gépe szén-monoxiddal működik, a diákok a laptophoz csatlakozott, általuk eszkábált eszközzel halálos injekciót adattak be maguknak.

A lap úgy tudja, holttestük mellett egy webkamerát is találtak, így feltehetően utolsó perceiket rögzítette is a páros. A rendőrségi vizsgálat egyébként kizárta az idegenkezűséget. Nitschke találmányával eddig összesen négy, halálos betegségben szenvedő ausztrál állampolgár vetett véget életének még 1997 előtt, ekkor vált ugyanis törvényellenéssé az eutanázia alkalmazása az országban.