Ötven magyar kalózszervert foglalt le a rendőrség

Vágólapra másolva!
Házkutatások során ötven szervert foglaltak le az azokon lévő 500 terabájt tartalommal szerverhotelek termeiben a rendőrök a főváros több pontján - közölte csütörtökön a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XIII. kerületi kapitánysága szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány, valamint a PROART Szövetség a Szerzői Jogokért képviselőinek a feljelentése alapján.

Mint a rendőrség honlapján megjelent közleményben (és az [origo] tegnapi hírében) olvasható, az angyalföldi rendőrök szerdán egy időben több szerverhotelben lévő internetszolgáltató cégnél, valamint egy műszaki főiskolán tartottak házkutatást. A rendőrök lefoglaltak a legnagyobb hazai és nemzetközi fájlcserélő oldalakhoz tartozó statisztikákat, adatokat tartalmazó szervereket, valamint a fájlcserélés alapját adó átjátszó- és tartalomszervereket.


A BRFK videója a szerverek lefoglalásáról



Az ismeretlen tettesek több tízezer, szerzői joggal védett művet közvetítettek, osztottak meg jogosulatlanul a nyilvánossággal, a szerzők és kiadók engedélye nélkül, az üzemeltetők által okozott kár megállapítása folyamatban van - közölte a rendőrség.