Jótékony célra hagyná milliárdjait a Microsoft társalapítója

Vágólapra másolva!
Paul Allen a világ egyik leggazdagabb emberének számít, vagyonát mintegy 13 millárd dollárosra taksálják. A tetemes összeg legnagyobb részét halála után jótékony célra használják majd fel.
Vágólapra másolva!

Paul Allen Bill Gatesszel közösen alapította meg a Microsoftot még 1975-ben, ám még 1983-ban otthagyta a szoftveróriást, és megalapította Vulcan Inc. nevű befektetéskezelő vállalatát, amelyet jelenleg is vezet. Bill Gates még 2008-ban vonult a háttérbe a Microsoft vezetésétől, hogy feleségével közösen alapított jótékonysági alapítványának filantróp tevékenységére több időt fordíthasson, bár tanácsadóként továbbra is segíti cégét.

A Forbes magazin szerint a világ harminchetedik leggazdagabb emberének számító Paul Allen korábban is többszáz millió dollárt fordított jótékonysági célokra, a napokban úgy nyilatkozott, azt szeretné, ha kezdeményezései halála után sem szakadnának félbe - írja a BBC.

Allen nyilatkozatai szerint már évek óta úgy tervezi, hogy ingóságainak döntő többségét jótékonysági célokra hagyja majd, hogy az általa támogatott alapítványok munkája, illetve a nonprofit kutatómunkája folytatódhasson. Allen bejelentésére egy hónappal azt követően került sor, hogy Bill Gates egy Warren Buffett nevű amerikai milliárdossal közösen kampányt indított annak érdekében, hogy rávegyék az Egyesült Államok leggazdagabb polgárait arra, vagyonuk felét ajánlják fel jótékony célokra.