A Motorola eladja a Nokia Siemensnek hálózati üzletágát

Vágólapra másolva!
Az amerikai Motorola bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárért eladja vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó üzletágát a finn-német Nokia Siemens Networksnek.
Vágólapra másolva!

A Nokia és a Siemens által működtetett közös vállalat hétfőn jelentette be, hogy megvásárolja a Motorola telekommunikációs hálózati eszközöket gyártó részlegét. A finn-német társaság 1,2 milliárd dollárt fizet ezért, a felvásárlástól pedig azt reméli, hogy e révén meg tudja vetni lábát a mobilberendezések észak-amerikai piacán is, amelyet a gazdasági recesszió igen komolyan súlytott.

Ha az amerikai szabályozó testületek jóváhagyják, a várhatóan az év végéig lezáruló akvizíció révén a Nokia Siemens a mobil hálózati eszközök második legnagyobb szállítójává válik majd, és 50 új mobilszolgálatató ügyfelet kaparint meg.

A felvásárlás ellenére a Motorola tulajdonában maradnak vezeték nélküli szabadalmai, illetve az egyes amerikai szolgáltatóknál használt iDEN nevű technológiája. A Nokia Siemens viszont a GSM, WCDMA, Wimax és LTE technológiájú eszközök gyártásával foglalkozó üzemek tulajdonosává válik.