Riválisai szerint csak az iPhone 4 antennája rossz

Vágólapra másolva!
Pénteken, az iPhone 4 antennaproblémái kapcsán tartott sajtótájékoztatón Steve Jobs azzal érvelt, hogy nem csak saját mobiljuk, hanem egy Blackberry készüléken is hasonló térerővesztést produkál, ha bizonyos helyen megérintik gépházát.  A rivális mobilt gyártó Research In Motion (RIM) tagadja, hogy saját modelljének működésével is gondok lennének, de hasonló közleményt adott ki a Nokia, a Samsung és a HTC is.
Vágólapra másolva!

A Blackberry okostelefonokat gyártó RIM szerint az Apple csak a saját telefonját érintő problémák körüli ködösítéssel próbálkozik. Steve Jobs az Apple pénteki sajtótájékoztatóján azzal érvelt, hogy az iPhone 4 mellett többek közt a Blackberry, a Samsung és a HTC egyes készülékei esetében is fellép a térerővesztés akkor, ha bizonyos módon fogják meg a készülékházat.

A RIM vezetőségének nyilatkozatai szerint saját készülékeik gyártásakor eltérő megoldást használ az antenna kivitelezéséhez, ezért - az Apple állításával ellentétben - a Blackberry mobilokat nem kell tokba rakni ahhoz, hogy a térerőcsökkenést megelőzzék. A vállalat emellett kritikával illette azt az eljárást is, ahogyan az Apple a hibajelentséget kezeli. A RIM mellett később a Nokia is közleményt adott ki Jobs pénteki tájékoztatóját követően, melyben ugyancsak azt állítja, készülékeinél nem lép fel az iPhone 4-éhez hasonló térerőcsökkenés, akárhogy fogják is azokat.

A tajvani HTC nem cáfolta Jobs erről szóló állításait, csupán annyit közölt, vásárlóinak 0,016 százaléka vitte vissza a Droid Eris készüléket, amelyet az Apple vezetője a cég saját mobiljáéhoz hasonlóan nem tökéletesen működőként aposztrofált. A Samsung ugyancsak arról számolt be, hogy a Steve Jobs által említett Omnia II készülékével kapcsolatban nem regisztrált nagy számú megkeresést a térerő csökkenésével kapcsolatosan.