Jobban véd elődjénél a Microsoft új víruskeresője

Vágólapra másolva!
Egyelőre csak béta változatban érhető el a Security Essentials 2.0-s változata, amely hatékonyabb védelmet kínál a weboldalakról érkező kártevőkkel szemben, a Vistát vagy Win 7-et használókat pedig megvédi a hálózaton érkező fenyegetésektől is.
Vágólapra másolva!

A Microsoft ingyenes víruskereső szoftverének első verziója tavaly ősszel jelent meg, idén februárban pedig magyar nyelvű kiadása is megérkezett. A teljes funkciójú vírusvédelmi szoftvert teljesen ingyen le lehet tölteni, ám telepíteni csak jogtiszta Windowsra lehetséges.

Webes, hálózati kártevőktől is véd

A Windows fejlesztői blogján publikálták a Security Essentials (kb. biztonsági alapok) új, 2.0-s verzióját, amely fejlettebb védelmi funkciókat kínál elődjénél, így használata bárki számára ajánlott, akit nem zavar, hogy a szoftver nem végleges, menüjét pedig még nem magyarították.

Fejlesztőinek tájékoztatása szerint a 2.0-s verzió hatékonyabban képes felismerni a kártevőket, gyorsabb lett, emellett a webről érkező fenyegetések ellen is védelmet nyújt. Sajnos XP alatt nem, de Vista és Windows 7 alatt az otthoni vagy céges hálózatokról érkező támadások ellen is védelmet nyújt az alapvető vírusdetektálási képessége mellett.

Forrás: [origo]
A Security Essentials 2.0 külsőleg nem sokban tér el elődjétől

Innen lehet letölteni

A Security Essentials új verziójának angol nyelvű bétáját a Microsoft Connect honlapjáról Live ID-vel (pl. Messenger belépési jelszóval) lehet letölteni. A szájton a Download Microsoft Security Essentials Beta linkre kell kattintani, majd kiválasztani a 32 vagy 64 bites telepítőket. XP esetében valószínűleg az előbbit kell választania olvasóinknak, Vista és Windows 7 esetében pedig a Sajátgép ikonon jobb gombbal kattintva lehet megtekinteni, hogy a rendszer hány bites.

Fontos megjegyezni, hogy a Security Essentials 2.0 telepítése előtt uninstallálni kell az előző verziót, vagy más víruskeresőt!