Ingyenjáték: táncoló zombik Michael Jackson nélkül

Vágólapra másolva!
Böngészőben is játszható zombis túlélős játék, Michael Jacksontól megfosztott élőhalottas toronyvédős program, a Tetrishez hasonló fejtörő, és űrhajós lövöldözés hétvégi játékajánlónkban.
Vágólapra másolva!

Szokványos történetet dolgoz fel egy nagyon ügyes Flash-játékban a Zombies Took My Daughter. A város utcáin elszabadult a pokol, mutáns élőhalottak özömlötték el az épületeket, és már csak egy maroknyi túlélő küzd az életéért. Az elnök meghozta a legnehezebb döntést, 36 órát hagynak a túlélőknek kijutni a városból, az idő leteltével viszont porig rombolják az egészet. A játék hőse akár már el is mehetne, a biztonságba vezető komp előtt látjuk először, ám lánya, Anna még valahol az életéért küzd a városban, keresésére kell hát indulnunk.

A játékban többféle hasznos dolgot lehet találni. Fegyverből öt fajta lehet a játékosnál, érdemes úgy összeszedni az arzenált, hogy mindegyik lőfegyver legyen. Öngyilkos dolog a golyókkal spórolni, muníciót bőven lehet találni az anarchiába süllyedt városban. A fegyverek mellett kötélhágcsóra költhető pénzt, és Anna helyére vonatkozó információkat lehet találni a számítógépeken, asztalokon, halott túlélőknél. Minél több helyet kutatunk át, annál több járulékos adat jön össze arról, hol felesleges keresni a lányt.

Forrás: [origo]
Bőven van lőszer, kötszer és célpont is

A Zombies Took My Daugther nem túl nehéz, ha nem hagyjuk, hogy az élőhalottak leüssenek - ez két órát elvesz a keresésre szánt időből - akkor teljesíthető a feladat 36 óra alatt. A pályákat véletlenszerűen gerenálja a játék, így többszöri végigjátszásra se lesz unalmas a játék.

PLANTS VS. JACKO

Nem új játék - viszont még mindig halálosan vicces - a Plants vs. Zombies, de megint találtunk olyan aktualitást, ami miatt ajánlani lehet. Történt ugyanis, hogy Michael Jackson örökösei megkeresték a Popcap stúdiót, a remek kertészes-élőhalottas program gyártóját, hogy ugyan eltávolítanák-e a játékból a zenészre a megtévesztésig hasonlító ellenfelet.


Az új verzióban már nincs benne Jacko

A Popcap engedett a kérésnek, így a szoftver legújabb verziójában már nem található meg a fenti videóban látható, Thrillert táncoló zombi. A játékot mégis ajánljuk kipróbálásra annak, aki még nem találkozott vele, mert az elmúlt évek legviccesebb toronyvédős, öt-tíz percet is játszható címe.

TIDALIS

Mélyen meg voltunk arról győződve, hogy a z összes kockapakolós logikai játékot megírták már, de csalódnunk kellett. Az Arcen Games által kiadott Tidalis egy olyan játékmechanikán alapul, amihez hasonlóval még nem találkoztunk, és ami meglepően szórakoztató.

A játékban kanyarodó, több irányra szétbomló hullámokkal kell lebontani az egyforma színű kockákat. A gamernek többnyire egyszerű dolga van, a hullám többnyire át tud haladni a más színű területeken. Arra kell csupán figyelni, hogy a kockák irányát beállítva olyan messze juttassuk el a hullámot, amennyire tudjuk.

Forrás: [origo]
Puzzle módban nem esnek le már új téglák

A Tidalis két játékmódot tud. Az egyikben a játékteret a Tetrishez hasonlóan töltik meg a lehulló kockák, amiket minél hatékonyabb hullámok indításával lehet eltüntetni a képernyőről. Mivel egyszerre csak egy hullám futhat végig a pályán, ezért különösen gondosan kell megtervezni az útvonalukat. A másik játékban előre elkészített fejtörőket kell megoldani minél kevesebb hullám elhasználásával.

RAZOR 2: HIDDEN SKIES

Vannak olyan kétdimenziós alapjátékok, amiknek nem tesz igazán jót, ha térbeli látvánnyal ruházzák fel őket. A felülnézeti repülőgépes lövöldözős műfajhoz - ilyen volt például az általunk nagyon szeretett Hydorah is - nem sokat tudnak hozzátenni a csinos épületmodellek és részletesebben kidolgozott ellenfelek.

Forrás: [origo]
Váltogatni nincs értelme: minden fegyver egyszerre tüzel

Aki mégis úgy gondolja, hogy 2010-ben már nem kellene pixeles játékokkal játszanunk, annak való a Razor 2 című lövölde. A játék megbízhatóan tud mindent, amit a szkrollozós repülős játékoktól megszoktunk: a végletekig tuningolhatjuk a gép fegyvereit, hajtóművét és pajzsrendszerét. Cirkálórakétákat, robot drónokat és egyéb társakat szabadíthatunk le a harctér felett, hogy ők is irtsák az ellent. Időnként pedig hatalmas, csak több alkatrész szétlövése után elpusztuló főellenségekkel kell megküzdenünk.