Egy indiai médiacég az országban elsőként akar belépni a globális videojáték-piacra: komoly költségvetéssel vágott bele videojátékok fejlesztésébe.

A UTV Group nevű  társaság vezetője a BBC-nek úgy nyilatkozott, a vállalat komoly, mintegy húszmilliárd forintnak megfelelő összegű befektetéssel három olyan videojáték fejlesztésébe fogott bele, amelyet világszerte árusítani akarnak.

Ezek közül az első játék az El Shadddai címet viseli, és egy bibliai témák által inspirált, konzolos akciójáték lesz, amely még idén a boltokba kerül a tervek szerint.  A UTV vezetője szerint a társaság filmstúdiója piacvezető Indiában, és működtetnek öt tematikus tévécsatornát.

Bár piacelemzők szerint nehéz lesz egy teljesen új cégnek betörnie a videojátékok meglehetősen telített globális piacára, ráadásul az emberek az idén kevesebbet költöttek játékprogramokra, mint egy évben korábban. Az indiai társaság ugyanakkor már két éve készül erre a lépésre: 2008 óta ugyanis több helyi, és egy brit játékfejlesztő céget is létrehoztak, illetve beindítottak egy különálló fejlesztőstúdiót is Floridában.