Ingyenjáték: alakváltók és mesterpilóták

Vágólapra másolva!
Állattá változó illuzionistával teljesítendő fejtörőket, a Quake és a repülőszimulátorok ötvözetéből született vicces légiharc játékot és a képernyőkre visszatérő furcsa bűnözőpárost, Kane-t és Lynchet ajánljuk a hétvégét a gép előtt töltőknek.
Vágólapra másolva!

A több díjat bezsebelő Braid hangulatához hasonlít legjobban a melankolikus zenével és meseszerű grafikával rendelkező The Illusionist Dream. A játékos egy frakkba, szövetnadrágba és cilinderbe öltözött bűvészt alakít, akinek valamilyen módon végig kell jutnia az álombéli tájakból összerakott pályákon.

Forrás: [origo]

A feladatok többnyire megoldhatóak ugrálással, ám vannak részek, ahol csak állattá változval lehet átbújni. A bűvész szerencsére bármely lénnyé át tud alakulni, ehhez csak meg kell közelítenünk a faj egyik példányát és lenyomni az A gombot. Az állat bekerül a cilinderbe, a bűvész pedig olyan lényként lép ki a füstfelhőből, amilyet sikerült elcsípnie.

A pályákon kóborló állatok nem élnek paradicsomi békében. A békákhoz rossz ötleg odarepüli pillangó képében, és a nyulak sem ússzák meg, ha a rókák előtt próbálnak elfutni. A fejtörők egy része pont az ilyen ellentétekből fakad: a játékosnak úgy kell átlopakodnia a szinten, hogy ne öljék meg. A halál sem végleges a játékban: csupán azzal jár, hogy visszakerülünk az emberi testbe, és kezdhetjük előről a puzzle-t.

DOGFIGHTER

Az első világháborús légicsatákat és az online lövöldözős játékok könnyedségét ötvözi magában a Steamen megjelent Dogfighter. A játékos egy egy-két vagy háromfedelű képzeletbeli repülőgép botkormánya mögé ül be, feladatául pedig azt kapja, hogy a többi pilótát levadássza az égből. A Dogfighter történettel nem rendelkezik, egymást követő látványos pályákon kell győzedelmeskedni a gép által irányított robotok, vagy a többjátékos módban meglelt emberek ellen.

Forrás: [origo]

A gépeket tuningolni nem lehet, a pályák azonban tele vannak szórva különféle speciális képességeket adó ikonokkal. Ha sikerül egy ilyenen átrepülni, akkor hosszabb turból, erősebb fedélzeti fegyvereket, vagy életet kapunk egy rövid időre.

A demóban csupán egy repülőgépet lehet kipróbálni, ennek ellenére megéri letölteni a próbaverziót. A játék egérrel is vezerelhető - szégyenszemre sikerült is egyszer leszednünk az Immelmann nevét viselő robotot - de igazán joystickkal vagy analóg kontrollerrel lehet kényelmes irányítani.

KANE & LYNCH: DOG DAYS

Attól, hogy egy játék nem újította meg a zsánert, nem kelt el különösen sok belőle, és a kritikusok sem igazán szerették, még készülhet hozzá folytatás. Pont ez történt a Windowsra, PS3-ra és Xbox-ra megjelent Kane&Lynch-csel is, a Dog Days című epizódban újabb városokat dúlhat fel a gamer a két bűnözővel. A játékmechanika nem sokat változott, továbbra is a karakter válla felett elnéző kamerán követhetjük a történéseket.

Forrás: [origo]

A grafika a zártláncú megfigyelőrendszerek, utcai kamerák képét idézi meg. A szereplők kicsit elmosódottak, a kaland olyan, mintha a tévében néznénk. Ezt erősíti az is, hogy a szereplők meglepően sokat beszélgetnek egymással.

A Dog Days demója nagyon rövid, körülbelül egy negyed pályányi lövöldözés fért csak bele a próbaverzióba. A játékmechanika főbb elemeit, az elpusztítható fedezékek mögött bujkálást, tússzedést, és a minél nagyobb ágyúk felszedését be lehet ennyi idő alatt gyakorolni, arra azonban nem ad választ a demó, hogy jó játék-e a Dog Days.