Retina kijelzőt, kamerát és giroszkópot kaphatnak az iPodok

Vágólapra másolva!
Jövő héten érkeznet az új iPodok - állítja belsős forrásra hivatkozva a MacMagazine. Az Apple legújabb kütyüibe giroszkóp, szuperéles LCD kijelző és érintőképernyő kerülhet, ha pontosak a pletykák.
Vágólapra másolva!

A MacRumorson megjelent legújabb információk szerint az iPhone 4 retina kijelzője mellett a dupla kamerát is beépítették az újabb iPodba. A wifiről használható FaceTime videóhíváshoz szükséges hardverek mellett a készülék pontos pozícióját érzékelő giroszkópot várnak még a kütyübe. A pletyka mellett szól, hogy a cég nyár végén szokta bejelenteni a legújabb iPodokat. Az elmúlt négy évben a frissítésről szóló sajtótájékoztató szeptember elejére esett.

Forrás: [origo]
Régen várat magára az iPad szoftverének frissítése

A funkciók között nincs igazán meglepő, újszerű dolog: csupa olyasmit várhatunk a MacRumors információi szerint, ami a legújabb kiadású iPhone-ba is bekerült. Egyedül az iLounge forrásai számoltak be izgalmasabb lehetőségekről. A lap úgy tudja, hogy a Touchnál kisebb, hagyományosabb készülékekbe is érintőkijelző kerülhet. Arról nincs információ, hogy ez a változás a jellegzetes irányítótárcsa eltűnésével járna-e.

Az Apple kütyükkel foglalkozó oldal szerint készül az iPad kisebb, hordozhatóbb hét hüvelykes verziója. A készüléket azonban nem a várhatóan jövő héten tartandó Apple eseményen fogják bemutatni - az se biztos, hogy szó esik róla - ám úgy gyanítják, hogy még idén előállhat vele az Apple. Hasonlóan bizonytalan, hogy a több program egyidejű futtatására (multitasking) képes iOS operációs rendszer mikor jelenik meg az iPad-re. Ezt a szoftvert már ígérte a cég, ám csak annyit mondtak, hogy ősszel teszik elérhetővé a frissítést.