Németországban mutatják be a Samsung első iPad-klónját

Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy Tab nevű androidos tablet, amit a gyártó június elején leplezett le az interneten, a berlini IFA szakvásáron mutatkozhat be a nagyközönségnek.
Vágólapra másolva!

A Samsung hivatalosan is bejelentette, hogy Berlinben mutatja majd be az új készüléket szeptember elején. A koreai gyártó táblagépének megjelenését sokan várják, hiszen a remények szerint a készülék ugyanolyan ütős iPad-klón lesz, mint amennyire vonzó androidos iPhone-alternatíva a gyártó Galaxy S nevű okostelefonja. Talán nem is véletlen, hogy a két készüléket egymás mellett fotózták le a méretkülönbség érzékeltetésére.

Forrás: Betanews
Megtévesztésig hasonlít az iPadre

A Galaxy Tabről a Samsung gyártó egyelőre csak annyit közölt, hogy egy 7 hüvelykes képátlójú, Android 2.2 operációs rendszerrel működő készülék lesz. A június elején bemutatott termékfotón az is kivehető, hogy van rajta egy előlapi kamera, és a kijelzőjén egy telefon ikon is található, amiből feltételezhető, hogy nem csak netezésre, hanem beszélgetésre, videotelefonálásra is lehet majd használni.

A Samsung egyelőre nem közölte, mikortól és mennyiért dobja majd piacra a készüléket Európában, de a berlini bemutató már azt sejtteti, hogy akár az ünnepekre is megérkezhet. Nem a Galaxy Tab lesz azonban a cég egyetlen ilyen terméke, mivel a gyártó változatos méretű és kialakítású androidos tableteket készül piacra dobni a közeljövőben, ezekről azonban még annyit sem tudni, mint a Tabről.