Legendás játékait éleszti újjá a Microsoft

Vágólapra másolva!
Új epizód érkezik a Flight Simulator repülőgépszimulátorból, míg az Age of Empires című stratégiai játékból online verziót készítenek.
Vágólapra másolva!

A Flight Simulator talán a legismertebb repülésszimulátor világszerte, a Microsoft szoftverének gyökerei még egy hetvenes évek közepén megjelent programból eredeztethetők, PC-re elsőként 1982-ben adták ki. A profi repülési élményre vágyóknak szánt programból legutóbb 2006-ban jelent meg folytatás, azóta azonban a szoftvercég leépítette a játékot készítő fejlesztőcsapatot

Flight lesz az új szimulátor neve

A következő kiadásról egyelőre csak annyit árult el a cég, hogy új címet kap, egyszerűen Flightnak nevezik majd. A repülős játékból egyelőre csak egy nyúlfarknyi bemutatóvideót adott ki a Microsoft, amelyből igazából túl sok konkrétum nem derül ki.


Nem sok derül ki a Microsoft Flight teaseréből

A névváltozás nyomán azonban a korábbi kiadásokat használó játékosok már most aggódni kezdtek amiatt, hogy a folytatás esetleg nem lesz valódi szimulátor. A cég közlése szerint a játék fejlesztése még nagyon korai fázisban van, de az új részben a korábbinál realisztikusabb élmény biztosítása a fő cél. A projekten dolgozó egyik fejlesztési vezető szerint az sem kizárt, hogy a bonyolult szimulátorok vezérlésével nem boldoguló, kezdőknek szánt módok is elérhetők lesznek majd a programban, amelynek megjelenési ideje még nem ismert.

Netre költöztetik a stratégiai klasszikust

A cég másik újdonsága az Age of Empires Online lesz, amely a jól ismert valós idejű stratégiai játék internetes változata. Nem böngészőből játszható programról van szó, de a játék telepítőjét online terjesztik majd.


Rajzfilmszerű lesz az Age of Empires Online

A benne felépített birodalmakat nem lokálisan, hanem a Microsoft szervereire lehet majd elmenteni, így akár egy rokon vagy barát számítógépéről belépve is tovább lehet építgetni azokat. A stratégiai játék online változatában már különböző küldetéseket is teljesíteni lehet, amely a szokásos multiplayer mérkőzések mellett egymással együttműködve, kooperatív módban is folyhat majd. Ez a játék valamikor a jövő évben fog megjelenni, zárt körű béta tesztelése már folyik, a róla kiadott videó alapján pedig pazar grafikája lesz.