Érkezik a videojátékok Szent Grálja

Vágólapra másolva!
Több mint 15 év után jövőre a boltok polcaira kerülhet a világ legrégebben fejlesztésben levő játéka, a Duke Nukem Forever.
Vágólapra másolva!

A 2K kiadó egy forradalmi bejelentéssel és kipróbálható Duke Nukem Forever demóval várta a gamereket a Penny Arcade Expón (PAX). A 2K és a Gearbox fejlesztőstúdió felkarolta az 1996 óta készülő, tavaly pedig hivatalosan is halottnak nyilvánított lövöldözős játékot, és jövőre ki is adja a kész terméket. A macsó akcióhős kalandjait Windowson, Xboxon és Playstation 3-mon lehet majd játszani. A demó tanulsága szerint a gamerek nem csak borzasztóan nagy fegyverekkel pusztíthatnak majd a játékban, hanem járművekkel is harcolhatnak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FYvE8A96YNqUHDEW
A PAX résztvevői ki is próbálhatták a Forevert

Utoljára 1995-ben jelent olyan videojáték, amiben Duke Nukem, a nagyhangú, óriási fegyverarzenált cipelő napszemüveges macsó volt a főhős. Az önmaga karikatúrájába forduló figurát kedvelték a gamerek, a játék hatalmas mennyiségben kelt el. A Duke Nukem 3D-t fejlesztő 3DRealms minden addiginál jobban kinéző játékot akart piacra dobni a folytatással, ez lett a veszte. A csapat vezetése arra sarkallta a fejlesztőket, hogy az addig elkészült részeket átírják az elérhető legjobb játékmotorra, ezzel pedig rendre kifutottak a határidőkből és a költségkeretből.

A Duke Nukem eredeti fejlesztője végül 2009-ben ment csődbe, miután a GTA sorozatról ismert Take Two bejelentette, hogy nem finanszírozza tovább a soha el nem készülő játékot. A Duke-sorozat jogait végül Gearbox Software vásárolta meg, ami kis szerencsével végül tényleg elkészíti a rég várt szoftvert.