A kábeltévés internet vezet Magyarországon

Vágólapra másolva!
Tovább emelkedett itthon a kábeltévés internetelérések aránya, melyeket több mint nyolcvanezerrel többen használnak, mint ADSL-t.
Vágólapra másolva!

A hagyományos telefonvonalon széles sávú ADSL-internetszolgáltatásra előfizetők száma júliusban - hasonlóan az előző hónaphoz - 800 ezer volt. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók a kábeles piac 85 százalékát fedik le, az ő ügyfélszámuk júliusban 881 ezerre nőtt, így a hónap végén a szélessávú internetre kábeltelevíziós hálózaton keresztül előfizetők száma a teljes piacon 1,028 millióra becsülhető.

Tovább csökkent a száz főre jutó bekapcsolt vezetékes telefonvonalak száma, a június végi 30,06 helyett ez a mutató 29,95 volt júliusban. Egyre kevesebb háztartás rendelkezik vezetékes telefonnal: júliusban 60,5 százalékra csökkent az ilyen előfizetések aránya. 2010 júliusában az előfizetők 415 millió percnyi hívást kezdeményeztek, 25 millió perccel kevesebbet, mint az előző hónapban. Az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 146,2 percről 138,6 percre, míg a hívások átlagos hossza 3,08 percről 3,05 percre csökkent.

A júliusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltatóváltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004 januárja óta összesen 516 ezer számot hordoztak át másik távközlési céghez.