Javították a Flash súlyos sebezhetőségét

Vágólapra másolva!
Hétfőn kiadta az Adobe a Flash Player súlyos, kiberbűnözők által is kihasznált, sebezhetőségének javítását. Az internetezésre használt számítógépek kötelező tartozékában még így is maradtak komoly hibák.
Vágólapra másolva!

Az Adobe információi szerint legalább egy hete volt nyilvánosan elérhető támadókód a sebezhetőség ellen, és ezt ki is használták a bűnözők a Windows-t futtató felhasználók ellen. A hiba egyaránt érintette a Windows, Max OS X, Linux, Solaris és Android operációs rendszereket. A böngészők mellett a Flash hibája sebezhetővé tette az Adobe Readert is, arról azonban nincs információ, hogy ez ellen készült-e elerjedt támadás. A hétfői javítás csak egy súlyos hibát javít az Adobe szoftverében található két biztonsági résből. A következő folt október 4-ére várható a cég szerint.

A legújabb Flash Playert az Adobe honlapjáról tölthető le. A szoftver önmagát is képes frissíteni, ám még biztonságosabb, ha ezt nem várjuk meg és telepítjük kézzel a javítást. Fpntos arra is figyelni, hogy Internet Explorer és Firefox böngészőkbe beépülő Flasht külön kell frissíten, előbb az egyik, majd az utóbbi browserrel meglátogatva a http://get.adobe.com/flashplayer/ címet.