Már nem menő a dobozos játékprogram

Vágólapra másolva!
Amerikában már lekörözték a legális online játékszoftver-boltokból megvásárolt programok eladásai a hagyományos dobozos, CD-n vagy DVD-n kiadott szoftverekét.
Vágólapra másolva!

Az NPD Group piacelemző cég statisztikái szerint az Egyesült Államokban először haladta meg a letölthető verzióban értékesített játékok eladása a hagyományos, CD-n vagy DVD-n eladottakat. Az év első felében 11,2 millió darab teljes verziójú PC-s játékot vettek meg az amerikaiak letölthető változatban, míg dobozos kiadásban csupán 8,2 millió darab fogyott ezekből. Az amerikaiak körében a legnépszerűbb online játékbolt a Steam, amelyen már többek közt a napokban megjelent Civilization V játékot is meg lehet venni, de katalógusában olyan régi klasszikusok is megtalálhatók, mint például a Mafia első része.

Az online verziók olcsóbbak

Bár a letölthető játékokból többet adtak el, a dobozos verziókból több bevételre tettek szert a forgalmazók az NPD adatai szerint: az összbevétel 57 százaléka ezekből származik, mig a letöltős verziók csak 43 százalékot generáltak. Ez annak köszönhető, hogy a dobozos kiadású játékok általában drágábbak, mint online változataik.

Forrás: [origo]
Játékprogramot olcsóbban: alternatív források

Tavalyhoz képest egyébként mint az online, mint pedig az offline értékesített játékokból 21 százalékkal kevesebb fogyott. Az NPD elemzője szerint ez részben a FarmVille-hez hasonló közösségi játékok, illetve egyéb ingyenes alternatívás térhódításának köszönhető.