Microsoft: ingyenes víruskereső cégeknek is

Vágólapra másolva!
Októbertől a legfeljebb tíz számítógépet használó kisvállalkozások számára is elérhetővé teszi a Microsoft Security Essentials nevű, magyar nyelven elérhető ingyenes víruskereső szoftverét.
Vágólapra másolva!

A Windows XP, Vista és 7 operációs rendszerekhez elérhető ingyenes biztonsági szoftvert eddig csak magánfelhasználók voltak jogosultak használni, amennyiben operációs rendszerük legálisnak bizonyult a cég online ellenőrző felületén.

A szoftver nemcsak a vírusok, hanem a kémprogramok és más rosszindulatú alkalmazások ellen is védelmet biztosít. A Microsoft licencszerződési feltételei értelmében a kisvállalkozások legfeljebb tíz darab, eredeti Windowst futtató számítógépre telepíthetik majd fel a szoftvert ingyen.

Forrás: [origo]

A Microsoft Security Essentials honlapja

A Microsoft Security Essentialst úgy tervezték, hogy észrevétlenül fusson a háttérben, és csak akkor figyelmeztesse a felhasználót, ha valami tennivalója van - fizetős védelmi szoftverek ingyenes kiadásaival ellentétben nem bombázzák akciós ajánlatokkal a felhasználókat. A program fejlesztésekor fontos szempont volt, hogy minél kevesebb erőforrást foglaljon, így akár régebbi számítógépen is hatékonyan működjön.