Saját mobiltelefont hozhat ki a Facebook

Vágólapra másolva!
A hét elején a közösségi oldal vezető egyszer már cáfolták, hogy okostelefont terveznének, de a Bloomberg most újabb forrásokra hivatkozva állítja: készül a két Facebook-telefon.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg három, a Facebooknál dolgozó, meg nem nevezett forrásra hivatkozva állítja, hogy a közösségi oldal már 2011-ben piacra dobna kétféle saját okostelefont, amelyek könnyebb hozzáférést biztosítanak a szájt funkcióihoz. A Facebook-mobilok először Európában, majd az Egyesült Államokban jelenhetnének meg, ahol a kiszivárgott információk szerint a szájt vezetői az iPhone-t is forgalmazó AT&T-vel tárgyalnak annak árusításáról.

A Facebook mobilos terveiről először a TechCrunch számolt be szeptember 23-án. A szakportál szerint a mobilos fejlesztéseken a Firefox böngésző és a Google Chrome OS mobil operációs rendszer két neves programozója dolgozik a cégnél. A Facebook erre a híresztelésre adott válaszában a hét elején cáfolta, hogy saját készülékeken dolgozna.

A Bloomberg informátorai szerint viszont már a telefon gyártója is megvan: ez a brit székhelyű, de hongkongi hátterű INQ Mobile. Az AFP megkeresésére reagálva a Facebook vezetői nem kommentálták az okostelefonok tervét, de azt megerősítették, hogy a közösségi oldal együttműködik az INQ-val. A Facebook adatai szerint a szájt 500 millió felhasználójának körülbelül negyede használja azt mobiltelefonon keresztül.