Két és fél óráig állt a Facebook

Vágólapra másolva!
Technikai hiba miatt nem, vagy csak rendkívül lassan lehetett belépni a világ legnépszerűbb internetes közösségi portáljának számító Facebookra, amelynek eddigi történetében ez volt a legnagyobb leállás.
Vágólapra másolva!

A történtek miatt két és fél órára szinte teljesen leállt a rendszer csütörtökön este, a honlap közel 500 milliós tagságát érintve.A Facebook szerint egy szoftverhiba vezetett az adatbázisok meghibásodásához, emiatt le kellett állítani az egész oldalt, hogy megállítsák az adatbázisok felé irányuló forgalmat. Az üzemeltetők beszámolója szerint a hibák elhárítását végző automatika csütörtökön több gondot okozott, mint amennyit használt, ezért ideiglenesen le kellett kapcsolni azt.

A szolgáltatást sikerült helyreállítani, sőt a hibáért és az adatbázis-kapcsolatért felelős kódon is javítottak, a felhasználók azonban még egy ideig füstölögtek a hiba miatt. A Facebook az oldalon közzétett bejegyzésben kért elnézést a felhasználóktól a kiesésért - az üzemeltetők szerint négy év alatt ez volt a közösségi szájt legnagyobb leállása. A BBC értesülései szerint a Facebook mintegy 500 millió felhasználója közül nagyjából 135 millió számára vált elérhetetlenné az oldal csütörtökön - köztük magyar internetezők számára is.