Új kontrollert kap a Nintendo Wii

Vágólapra másolva!
A japán játékkonzol-gyártónál már dolgoznak a Wii mozgásérzékelős kontrollerének utódján, amiben már beépített giroszkóp lesz.
Vágólapra másolva!

A Nintendo Wii Remote Plus néven jelenteti majd meg az okosoabb irányítóeszközt az otthoni játékgépéhez, ami a hagyományos Wii távirányító és a hozzá jelenleg külön megvásárolható Wii MotionPlus kiegészítő egyesített változata lesz. A japán cég elsőként dobott piacra mozgásérzékelős játékkonzolt 2007-ben, amelynek a kontrollerét a MotionPlus formájában egy giroszkópos kiegészítővel javították fel két évvel később.

Forrás: Ubergizmo


A kiegészítőre azért volt szükség, mert az eredeti Wii távirányító nem volt elég pontos finomabb kézmozgást igénylő játékokhoz, és időközben megjelent a szintén mozgásérzékelős funkcióval is ellátott Playstation 3, valamint a Microsoft is hasonló fejlesztésekbe kezdett az Xbox 360-hoz. A gyártó csak mostanra szánta el magát arra, hogy minden készülékhez a továbbfejlesztett kontrollert csomagolja, amelyről még csak látványtervet mutattak be.

Ennek alapján a Wii Remote Plus négy színben készül majd, de hogy mikor kerül majd piacra, és mennyibe kerül majd, illetve, hogy megdrágítja-e majd az alapgépet, azt a gyártó egyelőre nem árulta el.